Σωρευτικά κέρδη της τάξης του 54% εμφανίζει η μετοχή της Meta από το πρόσφατο χαμηλό του Νοεμβρίου έως και σήμερα, καταγράφοντας τη καλύτερη επίδοση στον δείκτη S&P 500 της Wall Street. 

Η ανάκαμψη του τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος ελέγχει τόσο το Facebook όσο και το Instagram, σχετίζεται εν μέρει με τη δέσμευση της διοίκησης να προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 11.000 θέσεων εργασίας, στο πρώτο μεγάλο κύμα απολύσεων στην ιστορία της.    

Η εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα συμβάλλει στον περιορισμό των υψηλών δαπανών και στη διατήρηση των περιθωρίων κέρδους -παρά τη σαφή επιβράδυνση των εσόδων, ως απόρροια των μεγάλων επιτοκίων, του ανεβασμένου πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.

Meta Outperfoms FAANG Peers From November Low

Ακόμη και σήμερα, πάντως, η μετοχή της Meta εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 64% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του 2021. Οι αναλυτές, μάλιστα, εκτιμούν ότι ο τίτλος της τεχνολογικής εταιρείας θα μπορούσε να αυξηθεί μόλις κατά 7,7% στους επόμενους 12 μήνες. 

Κι αυτή η συγκρατημένη πρόβλεψη συνιστά απόρροια του «πανάκριβου» στοιχήματος στο metaverse, το οποίο αντανακλά το 1/5 όλων των δαπανών του Ομίλου. «Το metaverse θα διατηρήσει τις δαπάνες σε σχετικά υψηλά επίπεδα» εξηγεί ο αναλυτής της Federated Hermes, Λουίς Ντάντλεϊ. «Υπάρχουν πολλά εκτελεστικά ρίσκα στη Meta» προσθέτει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.  

Την ίδια ώρα, εφόσον επιθυμεί να αντιστρέψει την αρνητική πορεία, η Meta καλείται να «προσφέρει» περισσότερη σαφήνεια και να ρίξει περισσότερο φως σε ορισμένα δύσκολα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο πώς θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων εταιρειών social media -και κυρίως του TikTok.

Την 1η Φεβρουαρίου, στο μεταξύ, η διοίκηση θα δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη του δ’ τριμήνου, με τους αναλυτές να «κόβουν» τις προσδοκίες για τα προσαρμοσμένα κέρδη κατά 27% και για τα έσοδα κατά 15%.  

Διαβάστε επίσης

Οι εστεμμένοι στη «Μεγάλη Βρεταννία» κι ο Αλβέρτος… χώρια, οι νέες δημοσκοπήσεις, το «ήχος και φως» Νο 2, το βαρύ σφυρί στο Ψυχικό και η νέα συμμαχία του Γερμανού 

Γιατί το Castiglion del Bosco στην Τοσκάνη αναδείχθηκε Νο1 ξενοδοχείο στον κόσμο

Γιατί οι γαλαζοαίματοι, οι μαφιόζοι, οι ράπερς και οι… νάρκισσοι φορούν δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο