search icon

Αγορές

Μικρές μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια – Θετικά τα κινεζικά μάκρο

Τα στοιχεία από την Κίνα παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές, καθώς η χώρα απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία, κατάφερε να επανεκκινήσει την οικονομία της

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στην Ασία, ενώ την ίδια ώρα τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας ήταν καλύτερα του αναμενόμενου για τον μήνα Απρίλιο.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε οριακή πτώση 0,07% ενώ στο Χονγκ Κονγκ με πτώση 0,13%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης  Nikkei με άνοδο 0,62% ενώ ο Topix με άνοδο 0,29%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,12%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 1,43%. Ξεχώρισε η μετοχή της BHP που έκανε άλμα 3,23%.

Συνολικά, ο MSCI για την Ασία εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,34%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 3,9% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. Ηταν η πρώτη επέκταση του δείκτη για φέτος. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 1,5%. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 7,5%, έναντι πρόβλεψης για πτώση 7%.

Τα στοιχεία από την Κίνα παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές, καθώς η χώρα απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, κατάφερε να επανεκκινήσει την οικονομία της.

«Στη συνέχεια,, η επακόλουθη παγκόσμια ύφεση θα επηρεάσει την ανάκαμψη της Κίνας», γράφει σε σημείωμά του ο Louis Kuijs, της Oxford Economics.

Ωστόσο, ο Kuijs αναγνώρισε ότι η ανάπτυξη της Κίνας «τώρα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από την εγχώρια ζήτηση». Ανέφερε ότι η δυναμική της κατανάλωσης των νοικοκυριών «βελτιώθηκε σημαντικά» τον Απρίλιο, αν και «παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος».

Exit mobile version