Μικρές μεταβολές καταγράφονται σήμερα στους ασιατικούς δείκτες μετά τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να δει ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση από αυτό που προβλεπόταν προηγουμένως.
Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η η οικονομολόγος του ΔΝΤ, Γκίτα Γκοπινάθ, η επικείμενη ενημέρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Outlook τον Ιούνιο είναι πιθανό να εμφανίσει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ακόμη χειρότερους από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.
Tο Ταμείο ανέφερε επίσης ότι η τρέχουσα κρίση «είναι κάτι που δεν έχει ξαναβιώσει ο κόσμος στο παρελθόν».
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έχασε 0,56% ενώ ο ευρύτερος Topix μειώθηκε κατά 0,32%. Οι ιαπωνικές εξαγωγές έκαναν βουτιά 28,3% τον Μάιο σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite με οριακή πτώση 0,03% ενώ Shenzhen component άχασε 0,04%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,26%.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,12% ενώ ο ινδικός Nifty 50 σημείωσε άνοδο 0,15%.
Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,83%.
Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας σημείωσε μικρή άνοδο.
Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται. Το μπρεντ σημειώνει απώλειες 0,61% στα 40,71 δολ/δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό μειώνεται κατά 1,04% στα 37,96 δολ/βαρέλι.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.