Αγορές

Μεικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

  • newsroom


Από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, μεταξύ των επιχειρήσεων που ανακοινώνουν σήμερα μεγέθη είναι οι BP, Standard Chartered, BMW και Societe Generale

Μεικτά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επενδυτική κοινότητα να αντλεί ώθηση από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, αλλά και την ισχυρή οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα στις κινήσεις παραμένει, καθώς η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης να επιστρέφουν στα περιοριστικά μέτρα,που είχαν άρει πριν από λίγες μέρες εν όψει καλοκαιριού.

Σταθεροποιητικά, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,1%, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,2%.

Από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, μεταξύ των επιχειρήσεων που ανακοινώνουν σήμερα μεγέθη είναι οι BP, Standard Chartered, BMW και Societe Generale. H Societe Generale ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,44 δισ. ευρώ για το β’ τρίμηνο, έναντι των 704 δις. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)