search icon

Αγορές

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο πληθωρισμός και εταιρικά κέρδη

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης, ενώ αναμένουν και ενδείξεις για τις κινήσεις της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και συνεχίζουν να παρακολουθούν εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,09% στις μονάδες, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να υποχωρούν 1% με τις μετοχές τεχνολογίας να ενισχύονται κατά 0,4%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο με απώλειες 0,25%, ο γερμανικός DAX με κέρδη 0,09%, o γαλλικός CAC 40 υποχωρεί οραικά κατά 0,02%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,17% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,26%.

Νωρίτερα οι αγορές της Ασίας σημείωσαν απώλειες μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές που υποχώρησαν σε χαμηλό 8 μηνών.

Μικρές μεταβολές σημειώνονται στα αμερικανικά futures προσυνεδριακά καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για νέα σειρά αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων Target και Lowe’s. Χθες η Wall Street πήρε ώθηση από τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή.

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης, ενώ αναμένουν και ενδείξεις για τις κινήσεις της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες. Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Βρετανία που τον μήνα Οκτώβριο σκαρφάλωσε σε υψηλό 10ετίας στο 4,2%, με σημαντική άνοδο του κόστους στους κλάδους της ενέργειας και της αυτοκίνησης.

Στο ραντάρ των επενδυτών και το Bitcoin  καθώς την Τρίτη υποχώρησε κάτω από τα 60.000 δολάρια με τις απώλειες από τα υψηλά Νοεμβρίου να ξεπερνούν το 12%.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΒΕΠ: Επικροτεί τους 5 στόχους πολιτικής του Περιφερειακού Προγράμματος Αττικής 2021-2027

Ενταση και ξύλο έξω από το Πολυτεχνείο – «Αστακός» με 6.000 αστυνομικούς η Αθήνα

Πιερρακάκης: 192.000 ραντεβού εμβολιασμoύ με την πρώτη δόση τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Exit mobile version