search icon

Αγορές

Mεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα θετικά στοιχεία για τον PMI ευρωζώνης

Τα στοιχεία για τον PMI έδειξαν ότι ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τόσο στον κλάδο των υπηρεσιών, όσο και στη μεταποίηση

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες, παρά τα στοιχεία για τον PMI που έδειξαν ότι ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τόσο στον κλάδο των υπηρεσιών, όσο και στη μεταποίηση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,11%  στις 452,86 μονάδες. Μεικτά πρόσημα επικρατούν στους κλαδικούς δείκτες: άνοδο 0,3% σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου των εταιρειών κοινής ωφέλειας και ασφάλισης, ενώ απώλειες 0,6% καταγράφονται στον τομέα τεχνολογίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 με άνοδο 0,13%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με οριακή πτώση 0,03%, ο γαλλικός CAC 40 με μικρή άνοδο 0,07%, ο ιταλικός FTSE MIB με μικρή άνοδο 0,04% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,08%.

Ο σύνθετος S&P PMI ανήλθε στις 50,2 μονάδες τον Ιανουάριο από 49,3 τον Δεκέμβριο, περνώντας το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή στόχο τα €17 δίνει η Piraeus Securities

Amazon: Απεργούν οι εργαζόμενοί της για πρώτη φορά στην ιστορία – Ποια τα αιτήματά τους

Ανάπτυξη 13% για τα online φαρμακεία το 2022

Exit mobile version