Χθες, οι επενδυτές του bitcoin είδαν μια μικρή αχτίδα ελπίδας, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα άγγιξε τα 17.000 δολάρια, ωστόσο, ο βετεράνος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, έρχεται με τις προβλέψεις του να τους προσγειώσει, καθώς εκτιμά ότι θα κάνει βουτιά πάνω από 40% από την τρέχουσα τιμή του και θα υποχωρήσει στα 10.000 δολάρια.

Όπως είπε μιλώντας στο CNBC ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, που ορθώς προέβλεψε φέτος την πτώση του bitcoin στα 20.000 δολάρια, το κρυπτονόμισμα δεν απέχει πλέον πολύ από τα 10.000 δολάρια, καθώς «έσπασε» τα τεχνικά σημεία στήριξης των 18.000 και των 17.000 δολαρίων.

Ο Μόμπιους περιμένει ότι θα παραμείνει γύρω στα επίπεδα των 17.000, ωστόσο το 2023 ίσως το δούμε και στα $10.000.

Ο επενδυτής, που έκανε «όνομα» στην Franklin Templeton Investments, ανέφερε ότι η απαισιοδοξία του για την πορεία του bitcoin πηγάζει από τα αυξανόμενα επιτόκια και τη γενικότερα πιο σφιχτή νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

«Με τα ψηλότερα επιτόκια, γίνεται λιγότερο ελκυστική η διακράτηση ή η αγορά Bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων, καθώς απλά και μόνο κρατώντας τα δεν πληρώνουν κάποιον τόκο», ανέφερε σε e-mail του ο Μόμπιους.

Σημείωσε επίσης μπορεί να έχει υπάρξει ένας αριθμός προσφορών με επιτόκια 5% ή υψηλότερα για καταθέσεις κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν καταρρεύσει εν μέρει λόγω του FTX. «Καθώς αυτές οι απώλειες αυξάνονται, οι άνθρωποι φοβούνται να κρατήσουν το κρυπτονόμισμα για να κερδίσουν τόκους».

Οι χρησμοί του Μόμπιους για το bitcoin αποδείχθηκαν αρκετά επιτυχημένοι φέτος. Τον Μάιο, όταν η τιμή του bitcoin ήταν πάνω από τα $28.000, είπε στο Financial News ότι πιθανότατα θα πέσει στα $20.000, στη συνέχεια θα ανακάμψει, αλλά τελικά θα υποχωρήσει στα $10.000.
Αν και δεν έχει φτάσει ακόμα στο όριο των 10.000 δολαρίων, το bitcoin έφτασε έως και στα15.480 δολάρια φέτος.

Εάν βγει αληθινός για τα $10.000, σίγουρα θα είναι ένα ισχυρότατο πλήγμα για την αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει δει να εξαϋλώνονται πάνω από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της φέτος.

Διαβάστε ακόμη:

Lloyd’s List: Οι 13 κορυφαίοι Έλληνες – Ελληνίδες στο Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

Τζο Τσάι: Ποιος είναι ο συνιδρυτής της Alibaba με περιουσία 8,1 δισεκατομμυρίων δολ.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Αναλυτικός οδηγός