Η Morgan Stanley εξέδωσε update report για τη Mytilineos, στο οποίo ανεβάζει την τιμή στόχο στα 46 ευρώ, από 43 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση buy.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει το rating (αξιολόγηση) «overweight» για τη μετοχή.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της στρατηγικής συμφωνίας της Mytilineos με τη ΔΕΗ για ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων έως 2.000MW σε 4 χώρες, η MS σημειώνει:

  • Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση χαρτοφυλακίου στην ιστορία της Mytilineos
  • Χαρακτηρίζει ελκυστικά τα economics και υπολογίζει ότι αυξάνει την αξία της Mytilineos
  • Αυξάνει τις εκτιμήσεις της κερδοφορίας για τα επόμενα 5 έτη κατά 10%.

Η τεράστια και προσοδοφόρα συμφωνία της Mytilineos επικυρώνει τη στρατηγική ανάπτυξής της και ανεβάζει τη συνεισφορά της M Renewables σε σχεδόν 40% των EBITDA του ομίλου έως το 2025, αναφέρει μεταξύ άλλων η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η αξία του deal εκτιμάται σε έως και 2 δισ. ευρώ (δηλαδή 1 εκατ. ευρώ/MW) και αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία για την M Renewables και επιτρέπει στην εταιρεία να «κλειδώσει» τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το ρίσκο από την επένδυση σε μεγάλο βαθμό και αφήνει τη Mytilineos με διαχειρίσιμο κίνδυνο εκτέλεσης/κεφαλαίου, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της.

Σημειώνεται ακόμη πως από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου 33% (NPV/Capex).

Το deal με τη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα περίπου 0,9 GW ΑΠΕ σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για σχεδόν 6 GW δυνητικού ή συμφωνημένου asset rotation για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η υπολειπόμενη ροή έργων της Mytilineos των 10,5 GW επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 1,4-1,5 GW ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Morgan Stanley ενσωματώνει συμφωνίες εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων περίπου 1 GW ετησίως και αυξάνει τις 5ετείς προβλέψεις για τα EBITDA 10% κατά μέσο όρο, με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2025-2026.

Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις είναι 1%/4% πάνω από τη μέση εκτίμηση για το 2024/2025 και με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό των συμφωνιών εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων.

Η M Renewables θα συνεισφέρει πλέον 31%/38% στο EBITDA του ομίλου το 2024/2025, αποτελώντας μακράν το μεγαλύτερο τμήμα του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη

Βίλα Βγενόπουλου: Στις 15 Μαΐου ο επαναληπτικός εκούσιος πλειστηριασμός (pics)

Ο χαμογελαστός Κολωνακιώτης καταπίνει τον θυμωμένο μπουμπουριστό, έκλεισε το deal της Κέρκυρας, η Prodea πυργοδέσποινα στο Ελληνικό και το… mon amour γράμμα στον ΑΔΜΗΕ

Ξεκινούν με… ψιλά γράμματα τα νέα μέτρα για τα Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ