Αγορές

Ο πληθωρισμός «νίκησε» τη Wall Street – Ισχυρές πιέσεις με πτώση 470 μονάδων για τον Dow Jones

  • newsroom


Τις χειρότερες αποδώσεις στον βιομηχανικό δείκτη κατέγραψε η μετοχή της Home Depot αλλά και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής. Στον δείκτη S&P 500, 10 στις 11 μετοχές υπέστησαν ζημιές.

Μία από τις χειρότερες μέρες της για το 2021 βίωσε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, ενδοσυνεδριακά, να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις πωλήσεις, ωστόσο, να εξαπλώνονται και στους υπόλοιπους τομείς. Το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στα στοιχεία πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nasdaq κατάφερε στο κλείσιμο να περιορίσει τις απώλειες των 2,2% που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά, για να κλείσει τελικά με πτώση 0,1% στις 13.389,43 μονάδες. Ο Dow Jones υποχώρησε 473,66 μονάδες, ή 1,4%, για να τερματίσει στις 34.269,16 μονάδες, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Φεβρουάριο. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,9% σε 4.152,10.

Τις χειρότερες αποδώσεις στον βιομηχανικό δείκτη κατέγραψε η μετοχή της Home Depot αλλά και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής. Στον δείκτη S&P 500, 10 στις 11 μετοχές υπέστησαν ζημιές.

Αρκετές από τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας κατάφεραν να ανακάμψουν από τις ισχυρές απώλειες και να γυρίσουν σε θετικό έδαφος. Amazon και Netflix αυξήθηκαν περισσότερο από 1%, ενώ το Facebook έκλεισε με 0,2% υψηλότερα. Το ARK Innovation ETF κέρδισε περισσότερο από 2%. Η μετοχή της Tesla υποχώρησε 1,9%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, άνοδο κατέγραψαν μόνο οι τίτλοι των Salesforce.com (+0,6%) και Nike Inc. (+0,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Travelers Cos. (-3,3%) και Home Depot (-3,2%).

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,62% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2156 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Στο «κόκκινο» Ευρώπη και Αμερική – Γιατί «φοβίζουν» τα στοιχεία του πληθωρισμού

Φρανς Τίμερμανς (Αντιπρόεδρος ΕΕ): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει hub υδρογόνου

Γ. Στάσσης: Η ΔΕΗ στις ράγες της «πράσινης» ανάπτυξης – Επέκταση εκτός συνόρων

Απόρρητο Απόρρητο