Ράλι καταγράφει η μετοχή της Tesla στην προ-αγορά της Wall Street, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν τα θετικά οικονομικά μεγέθη της αυτοκινητοβιομηχανίας για το δ’ τρίμηνο, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα του προβλεπόμενου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ σκαρφαλώνει στο +7% και ετοιμάζεται να εκκινήσει στη σημερινή συνεδρίαση από τα επίπεδα των 154 δολαρίων, διευρύνοντας το ράλι του +33% που «τρέχει» μέσα στον Ιανουάριο. 

Η ανοδική κίνηση συνδέεται άρρηκτα με τα οικονομικά μεγέθη του τελευταίου τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα ανήλθαν σε 24,3 δισ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα κέρδη σε 1,19 δολάρια ανά μετοχή και τα καθαρά κέρδη σε 3,69 δισ. δολάρια. 

Οι παραπάνω επιδόσεις αποδείχθηκαν καλύτερες των εκτιμώμενων, καθώς οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 24,1 δισ. δολαρίων, προσαρμοσμένα κέρδη 1,13 δολαρίου ανά μετοχή και καθαρά κέρδη 2,32 δισ. δολαρίων.    

Συνολικά στο 2022, οι παραδόσεις οχημάτων έφθασαν σε 1.313.851, σημειώνοντας άνοδο κατά 40% σε σχέση με το 2021, αλλά χάνοντας τον στόχο για αύξηση 50%. Οι περισσότερες πωλήσεις αφορούσαν τα Model 3 sedan και Model Y. 

Στο θετικό κλίμα συνεισφέρουν και οι προβλέψεις του Έλον Μασκ για τις φετινές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες αναμένεται να καθοριστούν σε 1,8 εκατομμύριο Ι.Χ. Ένας αριθμός υψηλότερος κατά 37% σε σχέση με το 2022.  

Ας σημειωθεί ότι το εντυπωσιακό ξεκίνημα της μετοχής της Tesla στο 2023 (+33%) έρχεται να αμβλύνει εν μέρει την άκρως απογοητευτική εικόνα του προηγούμενου έτους, όταν η χρηματιστηριακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας κατρακύλησε κατά σχεδόν 70%.  

Διαβάστε επίσης

Τα… στοιχήματα για τον Ράμμο, τα γκάλοπ και η στρατηγική, το νέο αφεντικό της UBS στην Ελλάδα, ο ψυχίατρος του real estate και το CVC – Vodafone2

Ενα μπουφάν από τα πανεπιστήμια της ελίτ και τις συμμορίες του Μπρονξ γίνεται ξανά μόδα

Ενα ταξίδι ζωής στη Γροιλανδία: Η αυθεντική εμπειρία του απώτατου Βορρά