Αγορές

Πετρέλαιο: Απώλειες για τον «μαύρο χρυσό»

  • newsroom


Ο OPEC αντλεί 26,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή 610.000 περισσότερα από τα επίπεδα του Ιουνίου, με την παραγωγή να αυξάνεται από τον Ιούνιο του 2020 συνεχώς, με μόνη εξαίρεση τον Φεβρουάριο του 2021

Προβληματισμό προκαλούν στους επενδυτές οι κατώτερες του αναμενομένου μετρήσεις για την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα και τις ΗΠΑ καθώς και οι αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ+, οδηγώντας σε απώλειες τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου.

Τα futures του Brent, παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισαν με απώλειες 3,3% στα 72,89 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, την ώρα που το αμερικανικό αργό τύπου WTI έκλεισε στα 71,26 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 3,6%.

Σε υψηλό 15 μηνών κινείται η πετρελαϊκή παραγωγή του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters, καθώς το καρτέλ μείωσε έτι περαιτέρω τις περικοπές στις οποίες είχε προχωρήσει στο πρώτο στάδιο της πανδημίας, ενώ ο κορυφαίος εξαγωγέας αργού, η Σαουδική Αραβία, αναίρεσε μία δική της, εθελοντική περικοπή στην παραγωγή.

Ο OPEC αντλεί 26,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή 610.000 περισσότερα από τα επίπεδα του Ιουνίου, με την παραγωγή να αυξάνεται από τον Ιούνιο του 2020 συνεχώς, με μόνη εξαίρεση τον Φεβρουάριο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί το φετινό καλοκαίρι είναι πιο ακριβό (γράφημα)

Αισιοδοξία για τον Τουρισμό: Με 46% πάνω έκλεισε ο Ιούλιος (πίνακες)

Kατώτατος μισθός: Τα νέα ποσά στα επιδόματα – Ποια και πόσο αυξάνονται