Πτώση περίπου 1% κατέγραψε το πετρέλαιο την Τετάρτη μετά τις ανακοινώσεις της Fed για αύξηση 75 μονάδων βάσης στα επιτόκια, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε και η ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ υποχώρησε.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) έπεσε κατά 1,2% στα 82,94 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent έχασαν 0,87%, πέφοντας στα 89,83 δολάρια βαρέλι.

Νωρίτερα, οι τιμές έφτασαν πάνω από τα 2 δολάρια το βαρέλι, μετά τις ενδείξεις για ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα, αλλά και τις ανησυχίες για περαιτέρω στρατιωτικές κινητοποιήσεις από τη Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά τη βενζίνη, η ζήτηση στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα έχει μειωθεί στα 8,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd), πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Αντίθετα, κέρδη σημείωσε ο χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της Fed, διαγράφοντας τις αρχικές του απώλειες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 0,2%, στα 1.675,7 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι κατέγραψε άλμα στα 19,57 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός υποχώρησε στα 3,43 δολάρια ανά λίβρα, η πλατίνα στα 911 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο στα 2.168 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις: Η Fed προχωρά σε νέα αύξηση στα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης

Άννα Αγγελικούση: Ενίσχυσε τον στόλο της Pantheon Tankers με τρία ακόμη δεξαμενόπλοια (pics)

Ερντογάν: Τι φοβάται για τις εκλογές στην Τουρκία – Οι εκτιμήσεις και οι ημερομηνίες (vid)