Μετά από ένα τρομακτικό sell off κατά το οποίο εξαϋλώθηκαν 60 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες, τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται, αδιαμφισβήτητα πια, σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Μέσα σε μια κυριολεκτικά χαώδη κατάσταση, το οικοσύστημα βομβαρδίζεται από ειδήσεις, αρνητικές και θετικές, οι οποίες δίνουν μπερδεμένα σήματα στους αναλυτές.  «Θα γίνει σεισμός», λένε, αλλά δύσκολα μπορούν να συμφωνήσουν εάν έχει αρνητική, ή θετική χροιά αυτή η πρόβλεψη.

Εάν υπάρχει κάποιος που δικαιούται να μιλά… περισσότερο από τους άλλους, είναι ο εξειδικευμένος στα κρυπτονομίσματα αναλυτής Πίτερ Μπραντ. Ο Μπραντ, έγινε διεθνώς γνωστός, όταν, προέβλεψε την κατάρρευση της κρυπτο-αγοράς το 2018, επιμένοντας σε όσα έβλεπε, παρά τον χλευασμό της συνεπαρμένης από το ράλι κοινότητας στο πρόσωπό του.

Με σαφή αναφορά στο bullying που είχε υποστεί τότε, ο Μπραντ επανέρχεται με μια νέα πρόβλεψη και ένα… “καρφί”. Σε αυτή, αναφέρει ότι το Bitcoin ξαναδοκιμάζει αυτή την πτώση και είναι έτοιμο να χάσει οποιοδήποτε bullish μομέντουμ, μετά την πρόσφατη διόρθωση της κρυπτοαγοράς.

«Η πτώση στο Bitcoin για μια ακόμα φορά δοκιμάζει το επίπεδο στήριξης στην υποκείμενη ανεστραμμένη H&S. Ένα κλείσιμο κάτω από τις 24.800 μονάδες (το χαμηλό της προηγούμενης δοκιμής) θα έκανε ζημιά στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο γράφημα. Αλλά ε, τι ξέρω εγώ; Είμαι μόνο ένας μπούμερ που ασχολείται με τα διαγράμματα».

Ο αναλυτής λέει ότι το Bitcoin παραβίασε τη διαγώνια στήριξη που κρατούσε την τιμή του σε ανοδική τάση από την αρχή του έτους, γεγονός που τον κάνει να πιστεύει ότι το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα θα συνεχίσει να βιώνει πτωτική τάση, εκτός εάν ανακάμψει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο στήριξης.

Με το βασικό κρυπτονόμισμα να έχει δοκιμάσει τα κοντινά της στήριξης των 25.000 δολαρίων (έκλεισε πάνω από τις 26.000), οι κρυπτο-ευαγγελιστές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα σημάδι ανθεκτικότητάς του και ένα σημάδι για ένα μελλοντικό ράλι. Μάλιστα, τονίζουν ότι βασικός παράγοντας γι’ αυτό είναι η πιθανή έγκριση ενός spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) και η επικείμενο halving του Bitcoin. Πάντως οι όγκοι συναλλαγών του κρυπτονομίσματος παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που προβληματίζει.

Σε κάθε περίπτωση, το μαχαίρι και το καρπούζι έχει η SEC, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία θα εγκρίνει, απορρίψει, ή θα… βάλει στην άκρη για αργότερα (έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ότι θα καθυστερήσει την απόφασή της) για τουλάχιστον πέντε προσφορές Bitcoin ETF στις αρχές Σεπτεμβρίου από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων οι οποίοι διαχειρίζονται συνολικά 15,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση σχετικά με την αίτηση της BlackRock για spot bitcoin ETF τον Ιούνιο αναμένεται μόλις μια ημέρα αργότερα, μαζί με τις προσφορές των Fidelity, VanEck, WisdomTree και Invesco και του διαχειριστή κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων Grayscale.

«Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία την ετυμηγορία της SEC σχετικά με τις αιτήσεις της Grayscale ETF και της Blackrock τον Σεπτέμβριο», έγραψε ο James Butterfill, επικεφαλής της έρευνας της CoinShares, σε στο blog του, τονίζοντας όμως ότι «οι προσδοκίες είναι ότι οι αποφάσεις και για τις δύο αιτήσεις ενδέχεται να αναβληθούν, οδηγώντας ενδεχομένως σε απογοήτευση των επενδυτών»…

Διαβάστε ακόμη

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ – Ποιοι απομακρύνονται

Τεχνητή νοημοσύνη: Εταιρίες-κολοσσοί πληρώνουν έως και 900.000 δολάρια για να προσελκύσουν ταλέντα

ΟΑΚΑ: «Πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ για το σχέδιο της «Στάδιο 2020» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ