search icon

Αγορές

Pimco: Τι θα αποφασίσει η Fed την 1η Φεβρουαρίου για τα επιτόκια

Ποιες είναι οι προβλέψεις της επενδυτικής τράπεζας για την αγορά εργασίας και πως αναμένεται να επιβεβαιώσουν την πολιτική αύξησης των επιτοκίων που ακολουθεί για τον έλεγχο του πληθωρισμού

«Σημαντική» χαρακτηρίζει την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα η Pimco καθώς αναμένονται η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αλλά και οι ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας με τα τελευταία στοιχεία για τις μισθοδοσίες.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που υπογράφουν οι οικονομολόγοι Tiffany Wilding και Allison Boxer η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι αναμένει πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων στις 25 μονάδες βάσης (bps), ενώ ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει θα στείλει το μήνυμα ότι η μάχη για τον πληθωρισμό δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Pimco  στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση, η Fed αναμένεται να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων στις 25 μονάδες βάσης, σε μια συγκρατημένη μεταβολή στην πολιτική της που θα συνοδεύεται από μια πιο επιθετική δήλωση από τον πρόεδρό της στη συνέντευξη τύπου.

Οικονομικά Στοιχεία:

Πριν τις ανακοινώσεις της Fed θα έχουν προηγηθεί τα στοιχεία για τον Δείκτη Κόστους Απασχόλησης (ECI). Σύμφωνα με την Pimco υπάρχουν αυξημένοι καθοδικοί κίνδυνοι για τα προσδοκόμενα αποτελέσματα (0,9% έναντι του προσδοκώμενου 1,1%), κάτι που εφόσον επαληθευτεί θα είναι ένα ευπρόσδεκτο νέο για τα στελέχη της Fed που ανησυχούν για τις συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων. Όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα «πιστεύουμε ότι η Fed θα παρακολουθεί στενά την πορεία του δείκτη προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο πληθωρισμός των μισθών έχει κορυφωθεί».

Σύμφωνα με την Pimco αναμένεται άλλη μια άλλη σταθερή έκθεση απασχόλησης και όπως αναφέρει «φαίνεται πως θα ξεπεράσουμε τις 225.000 μισθοδοσίες κάτι που θα συμφωνεί και με τον ρυθμό του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με την πρόβλεψή μας το ποσοστό ανεργίας (3,5%) και οι μέσες ωριαίες αποδοχές αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα».

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Σίγουρη η αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης – Το βλέμμα στις επόμενες συνεδριάσεις

Κομβικό το 2023 για την Τράπεζα Πειραιώς – Πού μπαίνει ο πήχης για κέρδη, κεφάλαια, νέα δάνεια και NPEs

Γκαουτάμ Αντάνι: Πώς ένας πρώην… οδηγός ασθενοφόρου προσπαθεί να γονατίσει τον Ινδό μεγιστάνα

Exit mobile version