Δικαιώθηκε η επιλογή του ΟΠΑΠ για την ενίσχυση της διαδυκτιακής του παρουσίας καθώς εκείνη της ανανέωσης των παιχνιδιών που προσφέρει σύμφωνα με report της AXIA Research μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το report της ΑΧΙΑ παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική αγορά, τα GGR (καθαρά έσοδα προ εισφορών) του ΟΠΑΠ συνέχισαν την αύξησή τους λόγω της ισχυρής διαδικτυακής ζήτησης καθώς και των προσπαθειών της διοίκησης να ανανεώσει τα υπάρχοντα παιχνίδια. Οι αναλυτές υπογραμμίζουν την απόδοση του διαδικτυακού καζίνο, ως ενός παιχνιδιού που κατάφερε να καταγράψει υψηλότερα GGR από το διαδικτυακό στοίχημα το 1ο τρίμηνο του 24ου.

Αναφερόμενοι στο νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το Eurojackpot, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, το report αναφέρει ότι υπήρξε αύξηση των εσόδων/κερδοφορίας από αυτό το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά από την άλλη πλευρά αυξήθηκαν τα έξοδα που σχετίζονται με την έναρξη του παιχνιδιού.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές ο ΟΠΑΠ σημειώνει σταθερή απόδοση, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των παιχνιδιών του παρά τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις που έχουν επηρεάσει τη λιανική ζήτηση στην Ελλάδα (μείωση όγκου στο λιανικό εμπόριο κατά 10% για Ιαν. και Φεβ. στην αγορά) . Και συνεχίζουν υπογραμμίζοντας την επιτυχή στρατηγική να δοθεί έμφαση στην ψηφιοποίηση, καθώς  το 24% των τριμηνιαίων GGR προέρχεται από το Διαδίκτυο (έναντι 23% το 4ο τρίμηνο του 23ου). Όσον δε αφορά τις προσπάθειες της ΟΠΑΠ για την ανανέωση του Lotto και του Jocker, το report αναφέρει ότι η αντίδραση είναι θετική ενώ εξίσου ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για το Eurojackpot (αυτά τα παιχνίδια λαχειοφόρων αγορών έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους λόγω χαμηλότερων πληρωμών).

Τέλος, όπως αναφέρει η AXIA παρατηρείται σημαντική άνοδος του OPEX (λειτουργικών εξόδων) στο α’ τρίμηνο του 24ου έτους, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της θα υπάρξει εξομάλυνση τους τα επόμενα τρίμηνα.

Τέλος στο report οι αναλυτές της AXIA θεωρούν ότι οι εκτιμήσεις για ετήσια GGR ύψους 2,15-2,2 δισ. ευρώ και EBITDA στα 750  -770 εκατ. ευρώ θα επιτευχθούν εύκολα, καθώς i) η αύξηση των GGR συνεχίζεται (υποβοηθούμενη επίσης από τους αγώνες του UEFA EURO 2024) και ii) οι πληρωμές το δεύτερο εξάμηνο του έτους επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη

EKT: Πέραν του Ιουνίου… το χάος – Σε τι συμφωνούν και πού διαφωνούν αναλυτές και αξιωματούχοι

Σωκράτης Κόκκαλης: Κομβική η εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» – Μέσα στο 2024 η είσοδος στο Χρηματιστήριο

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Οι τέσσερις προτεραιότητες μου εάν εκλεγώ Πρόεδρος στο ΣΕΒ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ