search icon

Αγορές

«Πρωταγωνίστριες» οι μετοχές των Cenergy, Ελβαλχαλκόρ, Viohalco – Παίρνουν «boost» από τα εταιρικά μεγέθη

Οι οικονομικές επιδόσεις της Cenergy αποδείχθηκαν ανώτερες των προβλέψεων των αναλυτών, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο ταμπλό της Λεωφόρος Αθηνών

«Πρωταγωνίστριες» της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελούν οι τρεις μετοχές του Ομίλου Viohalco, οι οποίες λαμβάνουν ώθηση από τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της Cenergy για το 9μηνο του 2022. 

Η εταιρεία συμμετοχών, συγκεκριμένα, εμφάνισε τζίρο της τάξης άνω του 1 δισ. ευρώ (άνοδος 36% σε σχέση με το 9μηνο του 2021), με αποτέλεσμα η λειτουργική κερδοφορία να βελτιωθεί κατά 16% (94,7 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη να διευρυνθούν κατά 44% (44,1 εκατ. ευρώ). 

Οι παραπάνω επιδόσεις αποδείχθηκαν ανώτερες των προβλέψεων των αναλυτών, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο ταμπλό της Λεωφόρος Αθηνών. 

Ενδεικτικά, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι, η μετοχή της Cenergy ενισχύεται κατά 2,60% και φθάνει στο 3,1 ευρώ, έχοντας τζίρο περίπου 400.000 ευρώ. Άνοδο κατά 2,7% παρουσιάζει και η μετοχή της μητρικής Viohalco, η οποία διαπραγματεύεται στα 3,8 ευρώ (τζίρος 215.000 ευρώ). Από την πλευρά της, η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κερδίζει 4,3% και αναρριχάται στο 1,5 ευρώ (τζίρος 155.000 ευρώ)

Η σημερινή άνοδος έρχεται να λειάνει κάπως την αρνητική εικόνα του 2022, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος, η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και ο φόβος της οικονομικής επιβράδυνσης είχαν επιδράσει αρνητικά στις μετοχές του Ομίλου. 

Σ’ αυτό το αρνητικό κοκτέιλ ήρθε να προστεθεί και η αναβολή της νέας επένδυσης στις ΗΠΑ, την οποία είχαν ήδη προεξοφλήσει οι επενδυτές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, χωρίς να λάβουμε υπόψη τις σημερινές μεταβολές, η Viohalco χάνει 19% από τις αρχές του έτους και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ 20%. Κάπως καλύτερη είναι η εικόνα στη Cenergy, η οποία είναι σχεδόν αμετάβλητη στο -0,8%.   

Διαβάστε επίσης

Τα τρία ραντεβού του Nolita, το «Do svidaniya» της Γκρίσιν και το dark της Leroy Merlin

Όλα στο σφυρί: από βίλες και ξενοδοχεία μέχρι πλοία, μετοχές και… εξοπλισμός κομμωτηρίου

Με ποιους νέους τρόπους και πού τρώμε καλύτερα το ελληνικό ψάρι σήμερα

Exit mobile version