Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόφαση της Federal Reserve να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ, την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,76%  στις 364,74 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν κατά 1,3% ενώ ο τομέας τροφίμων και ποτών κερδίζει 0,9%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,70%, ο γερμανικός DAX υποχωερί κατά 1,41%, o γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,63%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,85% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 σημειώνει πτώση 1,73%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα.

Μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας , η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτή Αγοράς (FOMC)  δεσμεύτηκε να διατηρήσει τις αγορές ομολόγων και τη σειρά προγραμμάτων δανεισμού και ρευστότητας που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομίας εν μέσω του πλήγματος του κορωνοϊού.

Η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε ότι, αν και η οικονομική δραστηριότητα βγήκε από το τέλμα, η αμερικανική οικονομία είναι ακόμα κάτω από τα προ- κορωνοϊού επίπεδα και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι επενδυτές εστιάζουν και στον απολογισμό του κορωνοϊού, με τη Βραζιλία να ανακοινώνει ημερήσιο ρεκόρ 69.000 νέων κρουσμάτων την Τετάρτη, ενώ οι θάνατοι στις ΗΠΑ αυξάνονται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Κίνα, την Αυστραλία και την ηπειρωτική Ισπανία.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν στο μεταξύ, μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τράπεζες. Μεταξύ αυτών, η Renault που σημείωσε ζημιές-ρεκόρ 7,29 δισ. ευρώ στο εξάμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 970 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2019, η  Credit Suisse με αύξηση 24% στα καθαρά κέρδη, η Volkswagen που μείωσε το μέρισμα μετά την ανακοίνωση λειτουργικών ζημιών 800 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο, εν μέσω βουτιάς 27% στις παραδόσεις οχημάτων λόγω πανδημίας.