search icon

Αγορές

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών το Brexit και οι ελπίδες για νομισματική χαλάρωση

Περιορισμένες κινήσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το συνεχιζόμενο πολιτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ παράλληλα τρέφουν ελπίδες (με επιφύλαξη πάντως) για την ανάληψη πολιτικών νομισματικής χαλάρωσης από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,08% στις 387,44 μονάδες με τις μετοχές του κλάδου του αυτοκινήτου να ενισχύονται κατά 1,6% ενώ ο κλάδος ποτών και τροφίμων σημειώνει πτώση 0,7%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 με πτώση 0,33%, o γερμανικός DAX +0,35%, o γαλλικός CAC40 +0,02%, ενώ στην περιφέρεια της ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,30% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κατά 0,23%

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph μετέδωσε στο μεταξύ ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει καταστρώσει σχέδια για τον νομικό αποκλεισμό κάθε πιθανότητας αναβολής του Brexit που έχει συμφωνηθεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Σήμερα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν επείγουσα συζήτηση ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει ένα έγγραφο που περιγράφει το σχέδιο για ασύντακτο Brexit και να κάνουν τον Τζόνσον να α συμμορφωθεί με το νέο νόμο που εμποδίζει την αποχώρηση χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Ο Τζόνσον μέσα στο Σαββατοκύριακο δέχθηκε ένα νέο πλήγμα μετά την παραίτηση της υπουργού Εργασίας και Συντάξεων, Αμπερ Ρουντ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν δείχνει να έχει κάνει τίποτα προκειμένου να κλείσει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

Στα επιχειρηματικά νέα, το CNBC μετέδωσε ότι η JPMorgan Chase & Co είναι κοντά στο να πάρει τον συμβουλευτικό ρόλο για την ΙΡΟ της  Saudi Aramco, ενώ ρόλος θα δοθεί ακόμα σε Citi, Goldman Sachs, HSBC και Samba.

Η γερμανική  Prosiebensat1 σημείωσε άνοδο 5,2% μετά την αναβάθμιση της μετοχή από την UBS από neutral σε buy και αύξησε την τιμή – στόχο.

Στον αντίποδα, η Air France KLMέκανε βουτιά 8,2% μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την κίνηση Αυγούστου που ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου.

 

Exit mobile version