Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αντιστεκόμενες στις ανησυχίες για το ξέσπασμα του κορωνοϊού και για την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,40% στις 328 μονάδες. Οι μετοχές του τομέα τεχνολογίας σημειώνουν άνοδο 1,9% ενώ οι μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου υποχώρησαν νωρίτερα κατά 0,2%.

Ο βρετανικός FTSE100 με άνοδο 1,92%, o γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,05%, ο γαλλικός CAC40 ενισχύεται κατά 0,86%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,41% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κινείται με άνοδο 0,95%.

Νωρίτερα, οι αγορές στην Ασία κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, με την εξαίρεση της Ιαπωνίας, αντιστεκόμενες στην πτώση του Dow Jones κατά 630 μονάδες, αλλά και στη νέα σημερινή πτώση του μπρεντ κατά 14%.

Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο Ιουνίου για το WTI υποχώρησε περαιτέρω κατά σχεδόν 6% στα 10,88 δολάρια το βαρέλι, αφού προηγουμένως έχασε πάνω από 40% την Τρίτη.

Στις ΗΠΑ, η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται και η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό Dr. Deborah Birx προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να προετοιμαστούν για ακόμα περισσότερους θανάτους, κυρίως εντός των πόλεων.

Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Υγείας στην Κίνα (NHC)  ανακοίνωσε ότι υπήρχαν 30 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 21 Απριλίου, εκ των οποίων τα 23 αποδίδονται σε υπερπόντιους ταξιδιώτες.

Αυτό ανεβάζει το σύνολο του απολογισμού της χώρας στις 82.788 περιπτώσεις, σύμφωνα με την NHC. Δεν αναφέρθηκαν άλλοι θάνατοι.

Πίσω στην Ευρώπη και στα μάκρο της ημέρας, ο βρετανικός πληθωρισμός υποχώρησε τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, στον απόηχο της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, καθώς και της κλιμάκωσης της κρίσης του κορωνοϊού. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο κατά 1,5% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019.