Μικρά κέρδη καταγράφηκαν σήμερα στην Ασία, λόγω της βελτίωσης του κλίματος από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που αναζωπύρωσαν τις ελπίδες για υιοθέτηση μέτρων για την τόνωση της οικονομίας. Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών ήταν και στην Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, η οποία τελικά αποφάσισε να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,29% με κέρδη σχεδόν 1% για τους υποδείκτες του κλάδου ενέργειας και χρηματοοικονομικών.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωνε κέρδη 0,69%, ενώ στη Ν. Κορέα ο Kospi είχε άνοδο 0,67%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με απώλειες 0,13%.

Στην Κίνα, οι αγορές σημείωσαν άνοδο τις απογευματινές ώρες (τοπική ώρα) με τον Shanghai composite να κερδίζει 0,52% και τον Shenzhen composite να ενισχύεται κατά 0,77%.
Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας έδειξαν ότι ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 1,8% σε ετήσια βάση, όπως είχαν προβλέψει και οι εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν 1,7% σε ετήσια βάση.

Την ίδια ώρα, η ινδική κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο ρέπο στο 6,5%, ενώ η αναλογία αποθεμάτων – μετρητών παρέμεινε αμετάβλητη στο 4%.
Στην ανακοίνωσή της η RBI αναφέρει ότι η νομισματική πολιτική παραμένει “χαλαρή” και ότι θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην “επαρκή παροχή ρευστότητας”
Η χρηματαγορά της Ινδίας αντέδρασε έντονα στην απόφαση της RBI, με τον δείκτη Nifty 50 να υποχωρεί κατά 0,22% και τον Sensex κατά 0,14%.
Η ρουπία ενισχύθηκε ελαφρώς με την ισοτιμία δολ/ρουπίας να υποχωρεί περί περί το 66,94-66,88.

Οι τιμές του πετρελαίου απώλεσαν μέρος των χθεσινών κερδών. Τα futures του αμερικανικού αργού υποχώρσηαν κατά 0,72% στα 42,71 το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε 0,77% στα 45,04 δολ/ βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε σχεδόν τα ίδια επίπεδα έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων,
Το ιαπωνικό γεν υποχώρησε νωρίτερα στα 102,43 δολ.