Ισχυρή άνοδο καταγράφουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι έχει αρχίσει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ και τα νέα από την Κίνα είναι ενθαρρυντικά καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν ανακοινώθηκε κανένας νέος θάνατος από τον ιό.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκανε άλμα 2,6% στο άνοιγμα και τώρα σημειώνει άνοδο 2,64% στις 329,03 μονάδες. Ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής ενισχύεται κατά 6,3% ενώ οι μεγαλύτεροι δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 κάνει άλμα 3,12%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 3,52%, ο γαλλικός CAC40 σημειώνει κέρδη 3,08%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 3,56% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατά 2,46%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο DAX στον οποίο διαπραγματεύονται 30 γερμανικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να βγει από την bear market, καθώς σημείωσε άνοδο 20% από το κλείσιμο της 18ης Μαρτίου, μετά από το sell off που σημείωσε όταν έφτασε η πανδημία στην Ευρώπη.

Το ριμπάουντ του DAX οφείλεται κυρίως στις επιδόσεις της Fresenius, της Deutsche Post και της Siemens που έκαναν άλμα 38%, 36% και 35% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα ανέκαμψε στο $1,2309, όπου βρισκόταν οταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μπήκε στην εντατική. Τα Futures του Dow Jones έκαναν άλμα 494 μονάδες ενώ άνοδο σημειώνουν και τα futures του αργού.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού, όσο ο Τζόνσον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης του Βρετανού πρωθυπουργού, η Ευρώπη ελπίζει ότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων και ο απολογισμός των νεκρών αρχίζουν να μειώνονται.

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα και κανέναν θάνατο στις 6 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό από τον Ιανουάριο.

Αυτό ανεβάζει τον συνολικό απολογισμό στα 81.740 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους θανάτους στους 3.331.