search icon

Αγορές

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street – Στήριξη παρέχει στους δείκτες η Fed (upd)

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ - Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στις περιφερειακές τράπεζες

(last update 20:20) Σε ανοδικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street, μετά την κίνηση της Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, όπως ήταν αναμενόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones εμφανίζει οριακή άνοδο 0,04% στις 32.573 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, κερδίζει 0,33% στις 4.015 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,5% και τις 11.922 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε, σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 4,75% με 5%, εκφράζοντας επιφυλακτικότητα σχετικά με την πρόσφατη τραπεζική κρίση και δείχνοντας ότι οι αυξήσεις πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η Fed προχώρησε μεν σε αύξηση των επιτοκίων, μείωσε ωστόσο τον ρυθμό αύξησης, καθώς κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε αυξήση τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις για την πορεία των επιτοκίων, οι 10 από τους 18 αξιωματούχους της Fed αναμένουν μία ακόμα αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης έως το τέλος του έτους, στο 5,25%.

Μετά την τραπεζική κρίση σε Ευρώπη και ΗΠΑ, υπήρχαν φωνές επενδυτών οι οποίες εκτιμούσαν ότι η Fed θα διακόψει την πορεία αύξησης των επιτοκίων, καθώς τα προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό κλάδου ούτως ή άλλως θα επιδράσουν καταλυτικά στην πιστωτική σύσφιξη.

Την ίδια στιγμή, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στις περιφερειακές τράπεζες, καθώς συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την εξεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα της First Republic Bank, τα οποία εν πολλοίς έχουν αρκετές ομοιότητες με τα αντίστοιχα της χρεοκοπημένης Silicon Valley Bank.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Τρίτη η μετοχή της μικρής τράπεζας από το Σαν Φρανσίσκο εκτοξεύθηκε στο +30% και τα 15,7 δολάρια, ανακάμπτοντας από το ιστορικό χαμηλό της Δευτέρας. Σήμερα, δε, ο τίτλος της First Republic είναι σχεδόν αμετάβλητος, εμφανίζοντας οριακές διακυμάνσεις.

Διαβάστε ακόμα

Το Μαξίμου σταματάει (για λίγο) τα γκάλοπ, το ΠΑΣΟΚ μετράει τη στρατηγική του, η έξωση του Καμπουρίδη, ο Γουάτσα και ο… Μίλκο

Dr Truth: Αυτή είναι η “Ανδρόπαυση” – Η χαμηλή τεστοστερόνη, η αιώνια λίμπιντο και το ανίκητο DNA

Πώς προχωρά το project για την πλωτή mega – μαρίνα με κατοικίες στη νότια Κέρκυρα (pics)

Exit mobile version