search icon

Αγορές

Στασιμότητα στις ευρωαγορές

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και οι συνεχιζόμενες εμπορικές αβεβαιότητες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Fed να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές τους επόμενους μήνες

Με οριακά θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση της Δευτέρας οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω μειωμένων προσδοκιών για πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε περίπου 0,1% λίγο μετά το κουδούνι του ανοίγματος, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε οριακά θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται οριακά θετικά στο +0,20%, ο γερμανικός DAX στο 0,11% και ο γαλλικός CAC 40 στο 0,13%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB σημειώνει οριακά κέρδη στο +0,19% και ο ισπανικός IBEX κινείται αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Η αγοράς επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αμερικανική κεντρική τράπεζα, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Fed ήταν πιθανό να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην συνεδρίαση της στις 30-31 Ιουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, τα σχόλια του προέδρου της Fed Νέας Υόρκης, John Williams, είχαν ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια έως και κατά 50 μονάδες βάσης. Ωστόσο, η Fed της Νέας Υόρκης έσπευσε να αποσαφηνίσει τα σχόλια του Williams λέγοντας ότι η ομιλία του δεν αφορούσε τη δράση πολιτικής κατά την προσεχή συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και οι συνεχιζόμενες εμπορικές αβεβαιότητες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Fed να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές τους επόμενους μήνες.
 

Exit mobile version