Ο χρυσός παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για άμεση μείωση επιτοκίων ενόψει του ετήσιου συμποσίου της Fed στο Τζάκσον Χολ. Η ισχυρή εικόνα της μεταποίησης στις ΗΠΑ, με τους δείκτες να δείχνουν τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τριών ετών, ενίσχυσε τις ανησυχίες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τον επίμονο πληθωρισμό.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινούνταν γύρω από τα 3.335 δολάρια η ουγγιά στην Ασία, χωρίς ουσιαστική μεταβολή από την αρχή της εβδομάδας. Οι αγορές χρήματος αποτιμούν πλέον πιθανότητα περίπου 73% για μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα, έναντι ποσοστού άνω του 90% πριν από μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή στο συνέδριο του Ουαϊόμινγκ, με τις δηλώσεις του να αποτελούν οδηγό για την επόμενη κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Μπεθ Χάμακ, τόνισε ότι δεν θα στήριζε μείωση επιτοκίων εάν η απόφαση λαμβανόταν σήμερα, ενώ και άλλοι αξιωματούχοι υιοθέτησαν παρόμοιο αυστηρό τόνο.

Παρά τις πιέσεις, ο χρυσός παραμένει ενισχυμένος κατά περισσότερο από 25% από τις αρχές του έτους, με τη στήριξη γεωπολιτικών εντάσεων και αγορών από κεντρικές τράπεζες. Στις 8:15 π.μ. στη Σιγκαπούρη, διαμορφωνόταν στα 3.336,51 δολάρια η ουγγιά. Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχώρησε οριακά, ενώ πλατίνα και ασήμι σημείωσαν μικρή πτώση, με το παλλάδιο να παραμένει σταθερό.

Διαβάστε ακόμη 

Δασμοί Τραμπ: Οι οικονομικές επιπτώσεις και η αβεβαιότητα για τις ΗΠΑ

Kένεθ Ρόγκοφ: «Mea culpa» για τον οικονομολόγο του Χάρβαρντ που προέβλεψε πως το bitcoin θα πέσει στα $100

Bloomberg: Αμερικανικές κυρώσεις σε Έλληνα ναυλομεσίτη και σε κινεζικά λιμάνια για μεταφορά ιρανικού πετρελαίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα