Σημάδια σταθεροποίησης έδειξε στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο χρυσός, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από την ενίσχυση του δολαρίου κι ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% στα 1.934,60 δολάρια η ουγκιά, σε μία συνεδρίαση με περιορισμένο όγκο συναλλαγών, καθώς οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές εξαιτίας της εθνικής αργίας για τη Labour Day.

Ο δείκτης του δολαρίου που μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι 6 βασικών νομισμάτων ενισχύθηκε 0,37% καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού, με τον χρυσό να κερδίζει 27% από την αρχή του έτους, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας διατήρησης του χρυσού.

«Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε ο χρυσός να πηγαίνει υψηλότερα τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν μπορεί να αποκλεισθεί και η υποχώρηση κάτω από τα 1.900 δολάρια, εάν εμφανισθούν ισχυρότερα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ», ανέφερε ο αναλυτής της Commerzbank, Ευγκέν Γουέινμπεργκ.

Εντωμεταξύ, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ινδία τη χώρα με τη 2η μεγαλύτερη κατανάλωση χρυσού στον κόσμο, ξεπέρασαν αυτά της Βραζιλίας, φέρνοντας την ασιατική χώρα στη 2η θέση με τα περισσότερα κρούσματα πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

«Οι εισαγωγές χρυσού της Ινδίας τον περασμένο μήνα ήταν σε καλό επίπεδο, ενώ η πρόσφατη κινητικότητα της τιμής δεν στηρίχθηκε από τη ζήτηση για ράβδους και κέρματα αλλά από τα Χρηματιστηριακώς Διαπραγματεύσιμα Κεφάλαια (ETFs)», πρόσθεσε ο Γουέινμπεργκ.