Επιχειρήσεις

Γιατί ο Ceo της Uber έγινε … ντελιβεράς – Σε 3,5 ώρες έβγαλε $106, το 0,3% του ημερήσιου μισθού του

  • newsroom


Ο Ντάρα Κοσροβσάχι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου δουλεύοντας για την UberEats ως τροφοδιανομέας - Η φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter εν ώρα καθήκοντος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, φόρεσε το κράνος του, πήρε το ποδήλατό του και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος ενός Σαββατοκύριακου δουλεύοντας για την UberEats, το τμήμα παράδοσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, ο ίδιος αποκάλυψε πως ένεκα της δουλειάς εκτέλεσε χρέη τροφοδιανομέα για μερικές ώρες δημοσιεύοντας μάλιστα και μία φωτογραφία … εν ώρα καθήκοντος. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο ίδιος να φοράει ένα κράνος και να έχει στην πλάτη του ένα σακίδιο – το κλασικό πράσινο σακίδιο της εταιρείας για τη μεταφορά του φαγητού.

Μέσα σε 3,5 ώρες κατάφερε να παραδώσει 10 παραγγελίες. Συγκέντρωσε 106,71 δολάρια συν τα tips και υπολόγισε πως έβγαλε περίπου 30 δολάρια την ώρα. Υπενθυμίζεται πως οι ετήσιες απολαβές του Κοσροβσάχι ανήλθαν σε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια το 2020, συμπεριλαμβανομένων των κερδών που προέρχονταν από το απόθεμα της εταιρείας. Το εν λόγω χρηματικό ποσό ισοδυναμεί με περίπου 340 φορές την αμοιβή του μέσου εργαζόμενου στον τομέα παραδόσεων της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι εργαζόμενοι της UberEats πληρώνονται ανά παράδοση καθώς και ανά μίλι.

Ο Ceo της Uber έγραψε στο Twitter ότι η δεύτερη ημέρα παραδόσεων – 6 παραδόσεις μέσα σε δύο ώρες αυτή τη φορά – «δεν ήταν τόσο καλή μέρα όσο η πρώτη». Έγραψε επίσης ότι έλαβε λιγότερα tips και δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει ότι κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 50 δολάρια.

Ερωτηθείς αν κάποιος τον αναγνώρισε, εκείνος απάντησε σύμφωνα με το BusinessInsider: «Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του να φοράς μάσκα προστασίας κατά της Covid – 19!». 

Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία της Uber, έχουν επανειλημμένα παραπονεθεί στο παρελθόν για την έλλειψη βιώσιμων μισθών. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τροφοδιανομείς της κερδίζουν περίπου 25 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο. Το συγκεκριμένο εγχείρημα από την πλευρά του Ceo της επιτυχημένης εταιρείας έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας να υπολογιστεί από την εταιρεία εκ νέου ο ωριαίος μισθός των εργαζομένων της.

Διαβάστε ακόμη

Πάρτι στις ασφαλιστικές, η ΝΝ αγόρασε τη Metlife, το deal με τους θεσμούς για τις μετοχές των τραπεζών, στην Εθνική (επιτέλους) αποφάσισαν και τα νέα σχέδια του Στέγγου

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Η παράταση για τα δικαιολογητικά – Οι αλλαγές στο πρόγραμμα (vid)

Byte Computer: Οι ισχυροί συμπαίκτες και τα νέα έργα των 100 εκατ. ευρώ