Απώλειες καταγράφονται στις περισσότερες ασιατικές αγορές εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η τριμηνιαία έκθεση της Τράπεζα της Ιαπωνίας για το επιχειρηματικό κλίμα έδειξε ότι σημειώθηκε περαιτέρω επιδείνωση της εμπιστοσύνης την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, υποδεικνύοντας πιθανή ύφεση, με τον δείκτη να συμπληρώνει πέντε διαδοχικά τρίμηνα σε πτωτική τροχιά. Ο βασικός δείκτης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις υποχώρησε στο -8 από μηδέν το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των μη βιομηχανικών τομέων, όπως οι υπηρεσίες, ο τουρισμός και άλλες επιχειρήσεις επίσης δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο σημείωσε ισχυρές απώλειες 4,5% κλείνοντας στις 18.065,41 μονάδες. Ο ευρύτερος Topix έχασε 1,05%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite που αρχικά σημείωνε άνοδο μετά και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της Caixin/Markit που ανήλθε στις 50 μονάδες τον Μάρτιο, τελικά έκλεισε με απώλειες 0,41% στις 2738,91 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 2,63%, με τις μετοχές της HSBC και της Standard Chartered να κάνουν βουτιά 8,83% και 5,09% αντίστοιχα.

Στη Νότια Κορέα ο Kospiέχασε 3,94% στις 1685,46 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 κινήθηκε θετικά κλείνοντας με κέρδη 3,58% στις 5258,60 μονάδες.

Συνολικά ο MSCI Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος.