Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη εξανεμίσθηκαν μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν για συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 8,7% το 2020, αλλά και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Παράλληλα οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Μάιο, η οποία ναι μεν σημείωσε άνοδο κατά 7,8% σε μηνιαία βάση από βύθιση 17,5%  τον Απρίλιο, ωστόσο έχει ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσει για να βρεθεί στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Ο πανευρωπαϊκός  Euro STOXX 600 παραμένει χαμηλότερα κατά 0,82%  στις 368,17 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής και τον τραπεζικό κλάδο που καταγράφουν απώλειες περί του 1,5% έκαστος.

Πιέσεις ασκεί και ο τραπεζικός κλάδος κινούμενος χαμηλότερα κατά 1,3%, μετά τις υψηλές πτήσεις και τα κέρδη σχεδόν 4% που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των κυριοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και να παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,13%.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1,27%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,16%, και ο γαλλικός CAC 40 0,95% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 1,11%.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, το νέο hot spot στις ΗΠΑ έγινε η ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι που ανέστειλε κάποιες από τις προσπάθειες για το άνοιγμα της οικονομίας, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2,9 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ και πάνω από 130.000 θάνατοι.

Οι ανησυχίες αυξάνονται όμως ακόμα περισσότερο μετά τις ανακοινώσεις ΠΟΥ ότι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται και αερογενώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις 200 επιστημόνων.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα νέα γύρω από τις πιθανές θεραπείες και τα εμβόλια. Τη Δευτέρα, η αμερικανική Regeneron Pharmaceuticals και η κινεζική  Sinovac Biotech ξεκίνησαν ευρείας κλίμακας δοκιμές ενός κοκτέιλ αντισωμάτων και πιθανού εμβολίου, αντίστοιχα.