search icon

Αγορές

Ισχυρές απώλειες στον Stoxx600 – Στο «κόκκινο» όλοι οι δείκτες

Η πτώση οφείλεται στα ασθενέστερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που πυροδοτούν νόυς φόβους για παγκόσμια επιβράδυνση

Με σημαντικές απώλειες διαπραγματεύονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την απροσδόκητη επιδείνωση των στοιχείων για την αμερικανική μεταποίηση, τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,27% στις 383,06 μονάδες. Ο κλάδος των πρώτων υλών υποχωρεί κατά 1,6% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ όλοι οι μεγάλοι δείκτες βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο. Στον αντίποδα οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων που σημειώνει άνοδο 0,7%.

Η εικόνα των μεγαλύτερων δεικτών στις 12:40:

 

Οι κινήσεις στις συναλλαγές από το άνοιγμα σήμερα αντανακλούν τα ασθενέστερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία και τελούν εν αναμονή της ανανεωμένη πρότασης που θα παρουσιάσει ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ αναφορικά με το Brexit.

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία για τη μεταποίηση Σεπτεμβρίου υποχώρησαν σε χαμηλά 10ετίας, επιδεινώνοντας τις ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα.

Στα ταμπλό, κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η γερμανική επιχειρηματική τράπεζα Grenke έκανε άλμα 7,1% νωρίτερα, ενώ η βρετανική Greggs επίσης ενισχύθηκε κατά 4,9% καθώς οι επενδυτές θέλουν να επωφεληθούν από τη χαμηλή της τιμή, μετά τη «βουτιά» που έκανε χθες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν η φινλανδική Metso με απώλειες 5,3% μετά την εξαγορά της καναδικής McCloskey International, ενώ πτώση 4% σημειώνει η μετοχή της  Covestro.

Exit mobile version