Το 2017, ο Ντίντι Ταϊχούτου, μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, ρευστοποίησαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και αγόρασαν bitcoin, όταν αυτό κυμαινόταν γύρω στα 900 δολάρια.

Σήμερα, η πενταμελής ολλανδική οικογένεια, η οποία είναι γνωστή και ως «The Bitcoin Family» διαφυλάσσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της σε μυστικά θησαυροφυλάκια που βρίσκονται σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, σύμφωνα με το CNBC.

«Έχω κρύψει κρυπτονομίσματα σε διάφορες χώρες, ώστε να μη χρειάζεται ποτέ να πετάξω πολύ μακριά αν χρειαστεί να έχω πρόσβαση σε ένα από αυτά», εξηγεί ο Ταϊχούτου.

Πράγματι, έχει δύο κρυψώνες στην Ευρώπη, άλλες δύο στην Ασία, μία στη Νότια Αμερική και μία έκτη στην Αυστραλία.

Σύμφωνα πάντα με το CNBC, οι «κρυψώνες» των κρυπτονομισμάτων βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες: ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, σπίτια φίλων και προσωπικοί χώροι αποθήκευσης.

«Προτιμώ να ζω σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο όπου έχω την ευθύνη να προστατεύσω το κεφάλαιό μου», δήλωσε ο Ταϊχούτου σε συνέντευξή του στο CNBC.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. Τα διαδικτυακά ανταλλακτήρια, όπως το Coinbase και το PayPal, φυλάσσουν tokens για τους χρήστες, ενώ εκείνοι που είναι πιο μυημένοι στην τεχνολογία, μπορούν να επιλέξουν να προσπεράσουν τον μεσάζοντα και να κρατήσουν τα κρυπτομετρητά τους σε προσωπικά πορτοφόλια.

Συσκευές μεγέθους όσο ένα στικάκι, όπως το Trezor ή το Ledger, προσφέρουν έναν τρόπο για την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων. Η Square επίσης αναπτύσσει ένα πορτοφόλι και μια υπηρεσία για να κάνει την φύλαξη bitcoin πιο διαδεδομένη.

Οι άνθρωποι που θέλουν να αποθηκεύσουν τα κρυπτονομίσματά τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν «ζεστά», ή «κρύα» πορτοφόλια ή έναν συνδυασμό των δύο. Το «ζεστό» πορτοφόλι είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σχετικά εύκολη πρόσβαση στα νομίσματά τους. Το αντάλλαγμα για την ευκολία, είναι η πιθανή έκθεση σε κυβερνοεγκληματίες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Chainalysis, 11,8 εκατομμύρια bitcoin βρίσκονται στα χέρια μακροπρόθεσμων επενδυτών, 3,7 εκατομμύρια έχουν χαθεί, άλλα 3,2 εκατομμύρια κυκλοφορούν μεταξύ των εμπόρων και τα υπόλοιπα 2,4 εκατομμύρια δεν έχουν ακόμη εξορυχθεί.

Στην περίπτωση της οικογένειας Ταϊχούτου, το 26% των αποθεμάτων είναι αποθηκευμένο σε «ζεστά» πορτοφόλια. Ο Ντίντι χρησιμοποιεί αυτά τα κρυπτονομίσματα για τις ημερήσιες συναλλαγές του και τα δυνητικά επισφαλή στοιχήματα, όπως όταν πούλησε το dogecoin του με κέρδος και στη συνέχεια το ξαναγόρασε όταν η τιμή του είχε πέσει.

Το υπόλοιπο 74% του συνολικού χαρτοφυλακίου κρυπτονομισμάτων του Ταϊχούτου βρίσκεται σε ψυχρά πορτοφόλια, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν bitcoin, ethereum και μερικά litecoin.

Διαβάστε περισσότερα

Σε… «δόσεις» η υποχρεωτική απόσυρση για τις παλαιές ταμειακές μηχανές  

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μετά τους υγειονομικούς ακολουθούν και άλλοι κλάδοι (vid)  

Mastercard: Για αυτόν τον λόγο σταματά να εκδίδει κάρτες με μαγνητική ταινία