Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μετά τους υγειονομικούς ακολουθούν και άλλοι κλάδοι (vid)

  • newsroom


«Ο νόμος που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζόμενους με απόφαση του υπουργού Υγείας» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης

Tην επέκταση της υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέρα από το υγειονομικό προσωπικό, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αρχικά ο υπουργός τόνισε πως εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι οι αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός πρόσθεσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου να προχωρούν οι αρμόδιες μονάδες σε αναστολές εργασίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% μέχρι τις 12 Αυγούστου στις σχετικές δομές υγείας και ότι αυτό το ποσοστό ανεβαίνει.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται αυστηρά από τον νόμο βάση αδειών των υγειονομικών επιτροπών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων εξήγησε πως ο νόμος που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζόμενους με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Πρόσθεσε ότι το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε και πώς εάν κριθεί απαραίτητο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα 

Rihanna: Ο δρόμος προς την επιτυχία – Στον θρόνο της παγκόσμιας showbiz με περιουσία $1,7 δισ. (pics)  

Ανθρωποειδές ρομπότ: Αυτό είναι το νέο στοίχημα της Tesla (pics+vid)  

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από πρωταθλητής, μέτοχος ομάδας (pics)