Το άλμα της μετοχής της Nvidia Corp. που ξεπέρασε το 25% στη σημερινή συνεδρίαση φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σαν αποτέλεσμα των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η ανερχόμενη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, έπιασε στον… ύπνο τους σορτάκηδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται στοιχεία της S3 Partners LLC, οι short sellers βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες ζημιές ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, μόνο από το εκρηκτικό ράλι της μετοχής την Πέμπτη.

Με το νούμερο αυτό και καθώς η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές της χρονιάς, οι απώλειες των short sellers φτάνουν πλέον τα 8,1 δισ. δολάρια για το 2023.

Είναι χαρακτηριστικό πως, βλέποντας τα… δύσκολα, πολλοί σορτάκηδες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ήδη από το προσυνεδριακό ράλι. Αν και συνολικά η ανοδική πορεία της εταιρείας με φόντο τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης έχουν απομακρύνει αυτούς που πλέον ρισκάρουν να ποντάρουν εναντίον της.

Μέσα στις τελευταίες τριάντα ημέρες, ο αριθμός των μετοχών που «σορταρίστηκε» μειώθηκε κατά 11%, καθώς οι traders άρχισαν να «κλείνουν» τις θέσεις τους ακόμη και με απώλειες. Για το σύνολο της χρονιάς οι μετοχές της τεχνολογικής που «σορταρίστηκαν» έχουν υποχωρήσει κατά 23%.

Παρόλ’ αυτά, η Nvidia παραμένει η τέταρτη κυριότερη μετοχή της Wall Street που βρίσκεται στο στόχο των σορτάκηδων, πίσω μόνο από την Apple, την Tesla και την Microsoft, καθώς 9 δισ. δολάρια έχουν δαπανηθεί σε ποντάρισμα εναντίον της.

Αναλυτές εκτιμούν πως οι απώλειες για τους short sellers θα συνεχίσουν να διευρύνονται, καθώς οι δυνατότητες της εταιρείας θα συνεχίσουν να ωθούν ανοδικά τη μετοχή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αξιολογήσεις από αναλυτές και οίκους η μετοχή μετρά 47 αξιολογήσεις «buy», 10 «hold» και καμία αρνητική («sell»).

Μόλις σήμερα ο αναλυτής Ματ Μπράισον της Wedbush αναβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και την τιμή στόχο στα 490 δολάρια, ήτοι περίπου 29% πάνω από τα σημερινά της επίπεδα, επισημαίνοντας τις υψηλές προοπτικές για μελλοντικά αυξημένα κέρδη που παρουσιάζει η τεχνολογική εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ποια είναι η χρεοκοπημένη τράπεζα με τους (πολύ) πλούσιους εργαζόμενους (πίνακας)

Λουκέτο για τα Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη

Nvidia: Ένα βήμα πριν από κεφαλαιοποίηση ύψους $1 τρισ. (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ