search icon

Αγορές

UBS: Οι 23 ευρωπαϊκές μετοχές «αντίβαρο» στην κρίση – Τι να προσέξουν οι επενδυτές

Η UBS προτείνει 23 μετοχές, οι οποίες θα βοηθήσουν τους επενδυτές να αντισταθμίσουν τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, την υψηλή αβεβαιότητα και την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές

Συνολικά 23 μετοχές στην Ευρώπη ξεχωρίζει και προτείνει η UBS, θεωρώντας ότι θα αντέξουν στη γενικευμένη αναταραχή – αστάθεια των αγορών, ενόσω η Ευρωζώνη οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ύφεση.  

Ο εκτός ελέγχου ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, οι διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων, οι γεωπολιτικές ανησυχίες και ο κίνδυνος συρρίκνωσης του ΑΕΠ έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κοκτέιλ, το οποίο υπονομεύει τη διάθεση των επενδυτών για αγορές.  

Πριν λίγες εβδομάδες, η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι η πιθανότητα ύφεσης στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 60%, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος το Bloomberg εκτίμησε προ ημερών ότι η υποχώρηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ θα ανέλθει τουλάχιστον στο 0,9% τον προσεχή χειμώνα.  

Την ίδια στιγμή, τα παραδοσιακά «καταφύγια», όπως τα κρατικά ομόλογα, τα εμπορεύματα και ο χρυσός, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση -με εξαίρεση το δολάριο- γεγονός το οποίο αφήνει ελάχιστες επιλογές στους αγοραστές. 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, και εν όψει της νέας καταιγίδας στις ευρωπαϊκές αγορές, η UBS προτείνει 23 μετοχές, οι οποίες θα βοηθήσουν τους επενδυτές να αντισταθμίσουν τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, την υψηλή αβεβαιότητα και την έντονη μεταβλητότητα. 

Αναλυτικά:

Διαβάστε επίσης

Σκρέκας: Κοινή πρόταση με Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο (pics)

Claudia Kemfert (Γερμανικό Ινστιτούτο DIW): H Γερμανία είναι ήδη σε ύφεση – Κίνδυνος για ενέργεια «με δελτίο»

Εμάνουελ Γκριμάλντι: «Περιμένετε να δούμε για την αγορά της ΑΝΕΚ από την Attica»

Exit mobile version