Με άνοδο άνω του 1% κινείται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζοντας τις 860 μονάδες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας, όπου ο Hang Seng κέρδισε πάνω από 2,5% και της Ευρώπης όπου ο γερμανικός DAX ενισχύεται πάνω από τις 14.000 μονάδες.

Στην Λεωφόρο Αθηνών, οι τράπεζες έχουν σήμερα καλύτερη απόδοση μετά και την πίεση που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με άνοδο του δείκτη άνω του 3,5%.

Ανησυχίες εκφράζονται και για τη συσσώρευση νέων κόκκινων δανείων, λόγω της άρσης ων μέτρων στήριξης, του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων – που θα πλήξουν τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,51%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πέραν των τραπεζικών μετοχών της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η μετοχή της Μυτιληναίος (+2%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-3,17%) και της Cenergy (0,75%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,275) και του Πετρελαίου (-0,21%).

Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 13 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ακρίτας +16%, Lavipharm 6,80% και ΟΛΠ +5,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -9,20% και Ευρωφάρμα -9,56%.

Διαβάστε ακόμη:

Οι δισεκατομμυριούχοι «αιμορραγούν»: Πόσα έχασαν σε μία ημέρα Μασκ, Μπέζος και Γκέιτς

Άρση μέτρων στήριξης, πληθωρισμός και αύξηση επιτοκίων – Έρχεται νέο κύμα «κόκκινων» δανείων

Γερμανία: Εκτοξεύτηκε στο 33,5% ο πληθωρισμός χονδρικής