Αγορές

Βitcoin: «Καμπανάκι» κινδύνου για τους επενδυτές από την ESMA

  • newsroom


Τι αναφέρει στην εξαμηνιαία έκθεσή της για τους κινδύνους η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών

Η κορυφαία ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή για τις κεφαλαιαγορές προειδοποίησε τους επενδυτές ότι είναι εκτεθειμένοι σε «σημαντικούς κινδύνους» από την ταχεία αύξηση της τιμής του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Με την εξαμηνιαία έκθεσή της για τους κινδύνους, η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority, ESMA) προειδοποίησε σήμερα ότι «τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού (crypto assets) είναι πολύ επικίνδυνα και κερδοσκοπικά» και ότι «οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους κινδύνους από την αγορά και/ή τη διακράτησή τους, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα απώλειας όλων των χρημάτων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειονότητα των crypto δεν εποπτεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Αρχές της οποίας εξετάζουν νέα νομοθεσία για την εποπτεία των αγορών αυτών.

Η αξία του bitcoin εκτινάχθηκε περίπου 900% το τελευταίο έτος και διαμορφωνόταν σήμερα περί τα 55.000 δολάρια καθώς μικροεπενδυτές συνωθήθηκαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑ: Ηπιες απώλειες με το βλέμμα στο 30ετές ομόλογο

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Στα €26,1 δισ. οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο (Upd)