Αγορές

Wall Street: Απώλειες και σημάδια κόπωσης από το σήριαλ του νέου πακέτου στήριξης

  • newsroom


Βουτιά 6,92% έκανε η μετοχή του Netflix, καθώς η εταιρεία συνεχούς ροής βίντεο έχασε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των νέων συνδρομητών

Με εμφανή σημάδια κόπωσης από το σήριαλ όπως έχει εξελιχθεί για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης των ΗΠΑ, η Wall Street κατέγραψε σήμερα ήπιες απώλειες.

Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους , δήλωσε ότι ενώ υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών του Κογκρέσου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι «πρόθυμος να υποκύψει» σε μια συμφωνία.

Πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσ Πελόσι είπε ότι υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία για μια συμφωνία παρά την αντίσταση από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, αν και αναγνώρισε ότι ενδέχεται να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,35%, κλείνοντας στις 28.210,82 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,22%, στις 3.435,56 και ο Nasdaq απώλεσε 0,28%, στις 11,484,69 μονάδες.

Από τους σημαντικότερους κλάδους αυτός των υπηρεσιών επικοινωνιών ήταν εκείνος που διέφυγε από το γενικευμένο αρνητικό κλίμα.

Στην αλλαγή κατεύθυνσης αυτή συνέβαλαν τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2020 της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat, τόσο από άποψης κερδών όσο και από άποψης νέων χρηστών, καθώς περισσότεροι χρήστες εγγράφηκαν για να συνομιλήσουν με φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα βοήθησαν στην ενίσχυση των μετοχών κι άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, αλλά και αυτή του μικρότερου social media Pinterest.

Στον αντίποδα βουτιά 6,92% έκανε η μετοχή του Netflix, καθώς η εταιρεία συνεχούς ροής βίντεο έχασε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των νέων συνδρομητών, αφού ο ανταγωνισμός αυξήθηκε και τα ζωντανά αθλητικά παιχνίδια επέστρεψαν στην τηλεόραση.

Από τις 84 εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500 που έχουν αναφέρει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, το 85,7% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES Refinitiv.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 19 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 55 νέα υψηλά και 36 νέα χαμηλά.

Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στις 8,84 δισ. μετοχές σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,14 δισ. μετοχών κατά τις τελευταίες 20 συνεδριάσεις.