Αγορές

Wall Street: Απώλειες με τις εκτιμήσεις της Fed και την αγορά εργασίας να προκαλούν προβληματισμό

  • newsroom


Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνέχισαν την κάθοδό τους, με αυτές των Apple και Amazon είναι εκείνες που επιβαρύνουν τα μέγιστα τους S&P 500 και Nasdaq, έχοντας εισέλθει σε φάση διόρθωσης αυτόν τον μήνα

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα αφότου η Fed προειδοποίησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να ανακάμψει. Παράλληλα τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ παρουσίασε μία σειρά προβλημάτων – συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των μισθών, της συμμετοχής του εργατικού δυναμικού και της ανισότητας στην ανεργία των μειονοτήτων σε σχέση με τους λευκούς – που πρέπει να λυθούν προτού η Fed προβάλει μία οικονομία με μέγιστη απασχόληση και συνεπώς ακόμη και να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

«Οι επενδυτές αρέσκονται η Fed να μειώνει τα επιτόκια, επειδή πιστεύουν ότι είναι καλό για την αγορά», δηλώνει ο Τζέικ Ντόλαρχάιντ Dollarhide, διευθύνων σύμβουλος της Longbow Asset Management. «Αλλά αν η Fed δηλώνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα επιτόκια χαμηλά για περισσότερο, τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για την ίδια την οικονομία».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,47%, κλείνοντας στις 27.901,98 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,84%, στις 3.357,01 και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,27%, σε 10.910,28 μονάδες.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συνέχισαν την κάθοδό τους, με αυτές των Apple και Amazon είναι εκείνες που επιβαρύνουν τα μέγιστα τους S&P 500 και Nasdaq, έχοντας εισέλθει σε φάση διόρθωσης αυτόν τον μήνα.

Η μετοχή της General Electric ενισχύθηκε αφότου δήλωσε ότι η ταμειακή ροή της εταιρείας θα γίνει θετική στο δεύτερο εξάμηνο.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Ford, καθώς ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή του νέου φορτηγού F-150 νέας γενιάς στις εγκαταστάσεις της στο Μίσιγκαν.