search icon

Αγορές

Wall Street: Αισιοδοξία και άνοδος στην πρώτη συνεδρίαση του δ’ τριμήνου

Ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών και του τεχνολογικοιύ τομέα

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σήμερα, Τρίτη,  πρώτη μέρα του τέταρτου τριμήνου, καθώς διατηρείται η αισιοδοξία σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 27.031,93 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,74% στις 8.058,91 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 2.989,90 μονάδες.

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίαςης στη Νέα Υόρκη είναι η άνοδος των τραπεζικών μετοχών αλλά και η θετική πορεία των μετοχών των Big Tech, οι οποίες ευνοούνται σε περίπτωση που οι σινοαμερικανικές διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος.

Σημειώνεται ότι η Wall Street έκλεισε ανοδικά και  τη Δευτέρα εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος δεν εξετάζει να βάλει περιορισμούς  στις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ και χαρακτήρισε σχετικά δημοσιεύματα του διεθνούς οικονομικού τύπου ως «fake news».

Για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο Dow Jones ενισχύθηκε 2%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,7% και ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,5%. Για το τρίμηνο, οι Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν 1,2% υψηλότερα, αλλά ο Nasdaq υποχώρησε 0,1%.

Στην αγορά  εμπορευμάτων, το αργό πετρέλαιο κινείται ανοδικά κατά 0,96% στα 54,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,25% χαμηλότερα στα 1.468,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0912 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται κατά μια μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,663%.

Exit mobile version