Αγορές

Wall Street: Γύρισε σε ράλι ο Dow Jones – Πιέσεις για τη μετοχή της Tesla

  • newsroom


Η μετοχή της Tesla υποχωρεί περισσότερο από 6% ενώ της Peloton χάνει περισσότερο από 2%, η Peloton και το Zoom σημειώνουν πτώση 19% και 14%.

Σε περιοχή έντονης μεταβλητότητας οι δείκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, όπου ενώ νωρίτερα οι δείκτες υποχωρούσαν, αυτή την ώρα σημειώνουν ισχυρή άνοδο, με το Dow Jones να πραγματοποιεί ράλι.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 418 μονάδες ή 1,35% στις 31.342 μονάδες, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε 0,2%. Ο Nasdaq αυτή την ώρα κατάφερε να σβήσει απώλειες 1,6% και επέστρεψε σε κέρδη της τάξεως του 1,02% στις 12.857 μονάδες. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 1,41% μετά την πτώση 1% νωρίτερα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,56%.

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας είναι αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η μετοχή της Tesla υποχωρεί περισσότερο από 6% ενώ της Peloton χάνει περισσότερο από 2%.

Σε θετικό έδαφος ο κλάδος της ενέργειας ο οποίος ενισχύεται 2%, με τη μετοχή της Occidental Petroleum να κερδίζει 6%. Σε ανοδικό έδαφος και κάποιες από τις τραπεζικές μετοχές και τους λιανοωλητές.

Η άνοδος των ομολόγων, πυροδότησε φόβους ότι οι εταιρείες τεχνολογίας προσανατολισμένες στην ανάπτυξη, οι οποίες είχαν οδηγήσει το ράλι της αγοράς πέρυσι, ενδέχεται να δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες εάν το κόστος δανεισμού αυξηθεί. Μάλιστα οι εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες κατά την περίοδο της πανδημίας ήταν οι πλέον κερδισμένοι, όπως η Peloton και το Zoom σημειώνουν πτώση 19% και 14%.

Διαβάστε περισσότερα

Τι αλλάζει στον Νόμο του ΤΧΣ – «Ξεκλειδώνουν» εξελίξεις στις τράπεζες

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Νέες πληρωμές 122 εκατ. ευρώ

Χαλυβουργική – Arcadia: Αντίθετες πορείες – Ποια είναι η οικολογική και ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία των Αγγελόπουλων

Απόρρητο Απόρρητο