Αγορές

Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στο Dow Jones – Κατρακύλα 360 μονάδων

  • newsroom


Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου βούτηξε 5 μονάδες βάσης στο 1,47%

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος την Παρασκευή, μετά το sell off που παρουσίασε την εχθές η Wall Street, με την αύξηση των ομολόγων να βάζει στη «μέγγενη» τους επενδυτές.

Ο Nasdaq παρουσιάζει άνοδο 0,8% καθώς η Apple, το Facebook και η Microsoft ενισχύονται πάνω από 2%. Νωρίτερα ο δείκτης κέρδιζε έως 1,7%. Ο S&P 500 χάνει 0,1%, ενώ στην πίεση βρίσκεται ο Dow Jones ο οποίος υποχωρεί 359 μονάδες, με οδηγό την Salesforce και τη Chevron.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), τον οποίο χρησιμοποιεί η Fed ως δείκτη αναφοράς για τον πληθωρισμό, ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,5% σε ετήσια.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου βούτηξε 5 μονάδες βάσης στο 1,47%, ενώ την Πέμπτη είχε σκαρφαλώσει στο 1,6%. Η απόδοση του ομολόγου έχει ενισχυθεί πάνω από 50 μονάδες βάσης από την αρχή της χρονιάς.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,43% στα 62,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,1% χαμηλότερα στα 1.755 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

«Game of Thrones» στην ελληνική κρουαζιέρα – Σύγκρουση αρμοδιοτήτων υπ. Τουρισμού και Ναυτιλίας

Ευρωπαϊκές τράπεζες: Αυτές είναι οι 2 μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν το 2021

Τουρκική λίρα: Τρενάκι του τρόμου για τους επενδυτές – Έχασε όλα τα κέρδη του 2021

Απόρρητο Απόρρητο