Αγορές

Wall Street: Ισχυρή ανάκαμψη μετά το sell off της Παρασκευής

  • newsroom


Μετά την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι -επί του παρόντος- αποκλείει τα lockdown ως μέτρο περιορισμού της μετάλλαξης «omicron».

Ανάκαμψη παρουσίασε η Wall Street, το οποίο μετά το sell off της περασμένης Παρασκευής, σημείωσε ισχυρό θετικό πρόσημο, μετά την τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι -επί του παρόντος- αποκλείει τα lockdown ως μέτρο περιορισμού της μετάλλαξης «omicron».

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 236,6 μονάδες για να κλείσει στις 35.135,94 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3% στις 4.655,27 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9% στις 15.782,83 μονάδες.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί οδήγησαν την «κούρσα» των κερδισμένων της συνεδρίασης, με την Tesla να σημειώνει άνοδο 5,1%, τη Microsoft 2,1% και την Amazon και την Apple να κερδίζουν 1,6% και 2,2% αντίστοιχα. Πτώση 2,7% παρουσίασε η μετοχή του Twitter υποχώρησαν 2,7% μετά την είδηση παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Jack Dorsey.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια παρουσίασαν διακυμάνσεις αφού άνοιξαν με άνοδο, σημείωσαν ενδοσυνεδριακά πτώση, για να ανακάμψουν στο κλείσιμο. Η United Airlines σημείωσε άνοδο 0,7%, η Royal Caribbean κέρδισε 2,8% και η TJX Companies σημείωσε άνοδο 1,9%. Η Merck σημείωσε πτώση 5,4%. Η μετοχή της Moderna κινήθηκε υψηλότερα κατά 11,8%.

Η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,52% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1283 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο πλανήτης «στερεύει» ξανά από αλουμίνιο – Ο αναξιοποίητος θησαυρός αξίας $5 δισ. του Βιετνάμ

Goldman Sachs: Τα σενάρια για την ανάπτυξη από τη μετάλλαξη Όμικρον

Πλειστηριασμοί: Τρία ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Πήλιο και Κεφαλονιά βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα