Τρία ξενοδοχεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς βγαίνουν στο σφυρί αυτή, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί περιλάμβαναν τουλάχιστον άλλα τρία μεγάλα και μεσαία ξενοδοχεία για τα οποία ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υπήρξε αναστολή.

Αυτά για τα οποία είναι έτοιμο να χτυπήσει το «ηλεκτρονικό σφυρί» βρίσκονται στην Κέρκυρα, το Πήλιο και την Κεφαλονιά, ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται στα 8.330.000 ευρώ.

Το Corfu Senses στην Κέρκυρα

Το μεγαλύτερο και ακριβότερο από τα τρία είναι το Corfu Senses στην Κέρκυρα που βγαίνει το σφυρί την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης 5.500.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal Hellas.

Το κατασχεθέν ακίνητο είναι ένα γήπεδο έκτασης 12.627,99 τ.μ. με το υπάρχον ξενοδοχείο 3 αστέρων που βρίσκεται στην τοποθεσία Φελίτσε του Αγίου Ιωάννη Περιστερών.

Πρόκειται, σύμφωνα με την έκθεση, για μια τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή η οποία προσελκύει πληθώρα επισκεπτών τους θερινούς μήνες, με σημαντική εμπορική κίνηση και τουριστικές υποδομές. Βρίσκεται 15 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και κοντά στις τουριστικές περιοχές Μπενίτσες και Μωραΐτικα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μπροστά στην ακτή της θάλασσας, στην οποία ουσιαστικά έχουν πρόσβαση μόνον οι πελάτες του και η οποία περιγράφεται ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ομαλή, με χονδρή άμμο και ψιλό χαλίκι».

Επί της ίδιας ακτογραμμής και σε μικρές αποστάσεις λειτουργούν άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Miramare, το Angsana και το Marbela Nido Hotel.

Οι χώροι του ξενοδοχείου έχουν κατασκευαστεί σταδιακά, από τη δεκαετία του 1970 μέχρι το 2011, και είναι καλά συντηρημένοι, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει περίφραξη προς την επαρχιακή οδό, πάρκινγκ, δενδροφύτευση και πλακόστρωση. Το ξενοδοχείο λειτουργεί 6 μήνες το χρόνο, από 15 Απριλίου μέχρι 15 Οκτωβρίου, και διαθέτει 84 δωμάτια με 156 κλίνες. Επίσης, διαθέτει πισίνα εμβαδού 357,10 τ.μ., 2 υπόγειες δεξαμενές νερού, μπαρ πισίνας καθώς και ένα ισόγειο ανεξάρτητο κατάστημα εμβαδού 45 τ.μ.

Το κύριο κτίριο που φέρει κεραμοσκεπή, αποτελείται από υπόγειο, που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, λεβητοστάσιο και δωμάτια προσωπικού, ισόγειο, που περιλαμβάνει είσοδο, αίθουσα αναμονής, εστιατόριο, μπαρ, μαγειρείο, γραφεία, βοηθητικούς χώρους και δύο ανελκυστήρες, και τρεις υπέρ του ισογείου ορόφους, καθένας εκ των οποίων περιλαμβάνει 28 δωμάτια με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος ή στον κήπο του ξενοδοχείου. Oι κύριοι χώροι του ξενοδοχείου καταλαμβάνουν συνολική έκταση 3.926,98 τ.μ.

Το ξενοδοχείο ανήκε στην εταιρεία SK Resorts Enterprises και στον Αρ. Βροντέλη ενώ φέρει προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για ποσό 2.400.000 ευρώ (από το 2007) και μία ακόμη προσημείωση για 360.000 ευρώ (από το 2008), ενώ κατασχέθηκε τον Απρίλιο φέτος.

Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 3.923.000 ευρώ, ωστόσο οι ιδιοκτήτες άσκησαν ανακοπή ζητώντας διόρθωση της περιγραφής και της εμπορικής του αξίας.

Το Πρωτοδικείο Κέρκυρας στις 22 Νοεμβρίου 2021 έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή και αποφάσισε ότι «η εμπορική αξία του κατασχεθέντος ακινήτου, ενόψει της θέσης και του εμβαδού των κυρίων χώρων του, του χρόνου και της ποιότητας κατασκευής του, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών στα πλαίσια της παρούσας κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και της γενικότερης ύφεσης στην αγορά ακινήτων, πιθανολογείται ότι ανέρχεται στο ποσό των 1.400 ευρώ ανά τ.μ., ήτοι στο συνολικό ποσό των 5.500.000 ευρώ», ενώ παράλληλα διέταξε και τη διόρθωση του εμβαδού των κύριων χώρων του ξενοδοχείου.

Το «Montagna Verde» στην Πορταριά

Το δεύτερο και ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις του Πηλίου είναι το Montagna Verde στην Πορταριά. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί και για αυτό την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.500.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 1.647,16 τ.μ. εντός των ορίων του οικισμού του Δ.Δ. Πορταριάς στη θέση «Κάραβος». Επί του ανωτέρω οικοπέδου υφίσταται ξενοδοχείο με την ονομασία «Montagna Verde» αποτελούμενο από τρία κτίσματα: το α’ κτίσμα συνολικού εμβαδού ορόφων 565,36 τ.μ. (περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο), το β’ κτίσμα συνολικού εμβαδού ορόφων 448,16 τ.μ. (περιλαμβάνει τρεις ορόφους) και το γ’ κτίσμα συνολικού εμβαδού ορόφων 468,38 τ.μ. (αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο).

Στο Αργοστόλι

Σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της πόλης του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, την πλατεία Παναγή Βαλλιάνου, βρίσκεται το ξενοδοχείο της εταιρείας Castello Α.Ε.που έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.330.000 ευρώ. Το οικόπεδο επί της Πλατείας Παναγή Βαλλιάνου και της δημοτικής οδού Ανδρέα Λασκαράτου είναι εμβαδού 191 τ.μ. και η ξενοδοχειακή μονάδα έχει συνολική επιφάνεια 814,05 τ.μ.

Διαβάστε ακόμα:

«Όμικρον» και αγορές: Τι λέει για τις μετοχές ο Έλληνας διαχειριστής που τον Μάρτιο του ’20 είχε προβλέψει ράλι

Επανέρχονται τα σκληρά τεκμήρια για τα φετινά εισοδήματα

UBS: Γιατί η μετάλλαξη Όμικρον «βύθισε» τις αγορές – Τι συστήνει