Αγορές

Wall Street: Με φόρα στο ξεκίνημα από το εμβόλιο της Moderna και τα απελέσματα της Goldman

  • newsroom


Οι αεροπορικές εταιρείες και ο αεροπορικός κλάδος έχουν πάρει προβάδισμα από νωρίς, με τις μετοχές των American Airlines και United Airlines, να σημειώνουν άνοδο πέραν του 7% - XA: Αφύπνιση από τη διεθνή άνοδο και επαναφορά με +1,8%

Από εκεί που σταμάτησαν χθες συνεχίζουν την πορεία τους οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, σημειώνοντας κέρδη στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.

Τα θετικά αποτελέσματα εμβολίου που αναπτύσσει η Moderna σε δοκιμές σε 45 ασθενείς, έχουν επιφέρει μία διάχυτη αισιοδοξία στους επενδυτές και όχι μόνο. Η μετοχή της φαρμακευτικής πριν την έναρξη της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη άνω του 15%.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Goldman Sachs για το β΄ τρίμηνο του 2020 επίσης προσέφερε επίσης τα εχέγγυα για μία συνεδρίαση χωρίς παρατράγουδα.  Συγκεκριμένα η επενδυτική τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,42 δισ. δολάρια ήτοι 6,26 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 13,3 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 3,78 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 9,8 δισ. δολάρια.

Ωστόσο η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους ιθύνοντες την τράπεζα της Wall Street, έρχεται από την επενδυτική τραπεζική με τα έσοδα από τις μετοχές και τα ομόλογα να εκτοξεύονται κατά 93%. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται περισσότερο του 4% στο αρχικό στάδιο της συνεδριάσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες και ο αεροπορικός κλάδος έχουν πάρει προβάδισμα από νωρίς, με τις μετοχές των American Airlines και United Airlines, να σημειώνουν άνοδο πέραν του 7%, όπως και η μετοχή της εταιρείας κρουαζέριας Royal Caribbean Cruise Lines.

Ο Dow Jones έχει ξεπεράσει το 1%, μετά τη χθεσινή άνοδο 2,13%, στην καλύτερη ημέρα του σε διάστημα 2 εβδομάδων, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν οι S&P 500 και Nasdaq.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βάλει τέλος  στην ειδική μεταχείριση του Χονγκ Κονγκως εταιρικός εταίρος της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.