search icon

Αγορές

Wall Street: Με πτώση έκλεισαν οι αγορές λόγω FED

Ο Μπούλαρντ χαρακτήρισε υπερβολική την μείωση των επιτοκίων έστω και κατά μισή μονάδα

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές μάλλον απογοητεύτηκαν από τις ομιλίες των αξιωματούχων της FED στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη. Ο επικεφαλής  Τζερόμ Πάουελ ανέφερε ότι η πολιτική των επιτοκίων καθορίζεται από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα και όχι από βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ ο Τζέιμς Μπούλαρντ χαρακτήρισε υπερβολική ακόμη και την κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μείωση των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε κατά 0,67% πιό κάτω, στις 26.548,22 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης  S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,95%, στις 2.917,38 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση , κατά 1,51%, στις 7.884,72 μονάδες.

Στο προσκήνιο, ακόμη,  βρίσκεται και η επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ζι Τζινπίνγκ, στη Σύνοδο της G20, στο τέλος αυτής της εβδομάδας, πιθανότατα το Σάββατο. Είναι το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ανδρών, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων τον Μάιο και την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κατά 2,7 μονάδες βάσης, στο 1,992%.

Η τιμή του αργού πετρελαίου παρουσίασε άνοδο 0,02% στα 57,91 δολάρια, ενώ ο χρυσός συνέχισε την ανοδική του πορεία , με νέα αύξηση της τιμής του κατά 0,59%, στα 1.426,50 δολλάρια ανά ουγγιά.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου βρίσκεται στα 1,137 με το αμερικανικό νόμισμα να διολισθαίνει κατά 0,23%

Exit mobile version