Με οριακές μεταβολές, αλλά καταφέρνοντας να παραμείνουν σε θετικό έδαφος, έκλεισαν τη Δευτέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, σε μια «νευρική» συνεδρίαση, ανακάμπτοντας ελαφρώς έπειτα από δύο εβδομάδες απωλειών.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι στη διήμερη συνεδρίασή της, που ξεκινά την Τρίτη, θα αποφασίσει να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά.

Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι δεν βλέπει σημάδια ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 6 μονάδες ή 0,02% ανεβαίνοντας στις 34.624 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,07% και διαμορφώθηκε στις 4.453 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε μόλις κατά 0,01%, φτάνοντας στις 13.710 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 0,1%, ενώ οι S&P 500 και Νasdaq βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αναμένουν κατά 99% ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, ωστόσο σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι πιθανότητες για νέα αύξηση ανέρχονται στο 31%.

«Υπάρχουν κάποια ερωτήματα: Όλοι ξέρουν ότι θα παραμείνουν στη θέση τους για αυτή τη συνάντηση, αλλά ποια θα είναι τα μηνύματά τους; Είναι μια στιγμή αναμονής για να δούμε τι είδους καθοδήγηση λαμβάνουμε για το μέλλον από τη Fed», είπε η Στέφανι Λανγκ, CIO της Homrich Berg.

Στο ταμπλό, άνοδο σχεδόν 2% κατέγραψε η Apple μετά το αισιόδοξο outlook που έδωσαν οι Goldman Sachs και Morgan Stanley για τη ζήτηση που αναμένεται να έχει το νέο iPhone. Στον αντίποδα, πτώση τουλάχιστον 2% κατέγραψε η Ford, καθώς συνεχίζεται η απεργία του United Auto Workers. Με κέρδη 5,5% έκλεισε η μετοχή της Iridium, μετά την αναβάθμιση από την Deutsche Bank.

Στα εμπορεύματα, σε υψηλό για το 2023 βρέθηκε το αργό WTI, σημειώνοντας άνοδο 0,8% στα 91,48 δολάρια το βαρέλι. Υψηλότερα κατά 0,4% στα 1.953 δολάρια ανά ουγγιά κινήθηκε ο χρυσός. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,309%, ενώ το 2ετές ανέβηκε σχεδόν κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 5,062%.

Διαβάστε ακόμη

Ρέι Ντάλιο: Έρχονται αναταραχές στις αγορές – Κρατήστε για λίγο το ρευστό, μακριά από ομόλογα

Χιονοστιβάδα από «λουκέτα» στις παμπ – Κάθε μέρα κλείνουν από δύο στην Αγγλία

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Πάνω από 15.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο arogi.gov.gr

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ