(Τελευταία ενημέρωση – 22:25)

Θετικά πρόσημα καταγράφουν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Walmart και Home Depot, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα, την Τετάρτη οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα η Wall Street ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με μικρά κέρδη, διατηρώντας ωστόσο το ανοδικό momentum που έχουν χτίσει οι δείκτες τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Παρόλα αυτά, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι τα κέρδη αυτά δεν αποτελούν την αρχή ενός καινούργιου κύκλου, αλλά μάλλον ένα ράλι της bear market.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 221 μονάδες ή 0,65% στις 34.128 μονάδες, ο S&P 500 κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος και αυτήν την ώρα κερδίζει 0,12% στις 4.302 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,30% στις 13.089 μονάδες.

Πτώση άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της ZipRecruiter, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση των προβλέψεων για τα έσοδά της.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,83%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διαγράφει τις αρχικές απώλειες, με την τιμή του αμερικανικού αργού να διαμορφώνεται σχεδόν στα 87 δολάρια το βαρέλι και του brent περίπου στα 92 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί στα 1.790 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,28% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0136 δολ./ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

5+1 κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για την πορεία των μετοχών

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος – Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από την 1η Ιανουαρίου

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ – Αύξηση £533 ετησίως για τους καταναλωτές