Αγορές

Wall Street: Σε κλίμα ευφορίας αποχαιρέτησε τον καλύτερο Αύγουστο για τον S&P 500 σε 34 χρόνια

  • newsroom


Ο κλάδος της ενέργειας ήταν αυτός που ξεχώρισε με κέρδη 1,9% μετά το πέρασμα του τυφώνα Λόρα από την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού χωρίς να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές

Με ρεκόρ και θετικά πρόσημα για το 2020 και για τους 3 βασικούς δείκτες η Wall Street αφήνει πίσω της τον Αύγουστο και το καλοκαίρι μαζί του, ένας μήνας κατά τον οποίο έστω και την τελευταία ημέρα κατάφερε να αφήσει πίσω της το πλήγμα του κορωνοϊού.

Τα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από το κουδούνι έναρξης έδειξαν ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές, που αντιπροσωπεύουν περί του 70% της οικονομίας των ΗΠΑ, αύξησαν τις δαπάνες τους περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, ωστόσο το ποσοστό αποταμιεύσεων, βαρόμετρο της αβεβαιότητας των καταναλωτών, παρέμεινε αυξημένο πολύ πάνω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Ο Dow Jones μετά τα σημερινά κέρδη πέρασε πλέον και αυτός σε θετικό έδαφος για το 2020, κάτι που ήδη το έχουν καταφέρει οι S&P 500 και Nasdaq, οι οποίοι και σήμερα σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε ιστορικά υψηλά ρεκόρ σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με το σημερινό να είναι το 6ο διαδοχικό, ενώ καταγράφει τον καλύτερό του Αύγουστο τα τελευταία 34 χρόνια.

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 0,57%, στις 28.653,87 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,67%, και ανέβηκε στις 3,508,01 μονάδες, με το Nasdaq να προσθέτει 0,6%, στις 11.695,63 μονάδες.

Και οι 3 βασικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα υψηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, σηματοδοτώντας την 5η συναπτή εβδομάδα με θετικό πρόσημο για τους S&P και Nasdaq.

Ο κλάδος της ενέργειας ήταν αυτός που ξεχώρισε με κέρδη 1,9% μετά το πέρασμα του τυφώνα Λόρα από την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού χωρίς να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές, με τις πλατφόρμες πετρελαίου και τα διυλιστήρια να αρχίζουν ξανά τις δραστηριότητές τους.

Ο  S&P 500 δημοσίευσε 28 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, με τον Nasdaq Composite να καταγράφει 78 νέα υψηλά και 17 νέα χαμηλά.

Ο όγκος συναλλαγών έφθασε στα 8,07 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,21 δισ. κατά τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης.