Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, διατηρώντας όμως το ανοδικό momentum που έχουν χτίσει εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Οι ανησυχίες που προκάλεσαν τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία δεν στάθηκαν ικανές να εκτρέψουν τους δείκτες από το ανοδικό τους ράλι και παρότι η έναρξη της συνεδρίασης βρήκε τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες αρκετά γρήγορα γύρισαν σε θετικό πρόσημο το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 144 μονάδες ή σε ποσοστό 0,45% για να κλείσει στις 33.912 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,40% στις 4.297 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη κατά 0,62% για κλείσει τη συνεδρίαση στις 13.128 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones διέσπασε για πρώτη φορά τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών κάτι που όπως αναφέρει το CNBC έχει να συμβεί από τις 21 Απριλίου και εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως ανοδική ένδειξη για την πορεία του δείκτη.

Νωρίτερα σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε απροσδόκητα τη μείωση των κύριων επιτοκίων δανεισμού απαντώντας στις πιέσεις στη βιομηχανική παραγωγή και το λιανικό εμπόριο που καταγράφηκαν τον Ιούλιο και υποδηλώνουν επιβράδυνση της οικονομίας της.

Η ανακοίνωση αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και το ενδεχόμενο ύφεσης καθώς οι εστίες πολλαπλασιάζονται με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε «τεχνική ύφεση» και την Ευρώπη να προσπαθεί να διασφαλίσει αποθέματα φυσικού αερίου ώστε να μην μετατραπεί η ενεργειακή κρίση σε οικονομική κρίση.

Ως αποτέλεσμα οι δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με μικρές απώλειες στις οποίες και πρωτοστάτησαν οι κλάδοι της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών.

Οι προσδοκίες των επενδυτών για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις μεγάλες εταιρείας λιανικής όπως οι Home Depot, Walmart και Target που αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα επικράτησαν στη συνέχεια επαναφέροντας τους δείκτες σε θετική τροχιά και διατηρώντας το momentum που έχουν χτίσει μέχρι τώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 3,25% καταγράφοντας την τέταρτη ανοδική διαδοχική εβδομάδα και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2021. Επίσης και ο Nasdaq σημείωσε την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου με κέρδη 3,08%, ενώ τα κέρδη του Dow Jones ανήλθαν σε επίπεδο εβδομάδας στο 2,9%.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγε πίσω τη ρωσική οικονομία μία 4ετία σε ένα μόλις τρίμηνο

Στα ύψη η ζήτηση από Γερμανούς για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα (pic + πίνακας)

Parostec: Από τις πολυτελείς βίλες στις Κυκλάδες, στο ιστορικό πρώην κτίριο του ΔΟΛ (pics)