search icon

Αγορές

Wall Street: To comeback των μετοχών συνεχίζεται στον απόηχο θετικών νέων από Κίνα

Άλμα 150 μονάδων για το δείκτη Dow Jones, κέρδη σχεδόν 2% για τη μετοχή της Apple - ελπίδες για θετικά νέα από τη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα - ΧΑ: Προσγείωση και ήπια κέρδη μετά το ράλι της Δευτέρας, με τον τζίρο να αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στο άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, βρίσκοντας έρεισμα στα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίας που έφερε η ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου αλλά και τα θετικά οικονομικά δεδομένα.

Η μετοχή της Apple αυξήθηκε 1,8%, εν αναμονή και της ετήσιας παρουσίασης των καινούργιων προϊόντων της, η οποία φέτος θα γίνει διαδικτυακά. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεν παρουσιάσει καινούργιο μοντέλο iPhone, αλλά μόνο καινούργιο μοντέλο iPad και Apple Watch..

Οι μετοχές της Amazon και της Alphabet κέρδισαν από 0,9%. Η τιμή της μετοχής του Netflix αυξήθηκε κατά 1,7% και το Facebook διαπραγματευόταν στο άνοιγμα κατά 1% υψηλότερα. Οι μετοχές της Tesla, εν τω μεταξύ, σημείωσαν άνοδο 3,8% μετά από άνοδο άνω του 12% τη Δευτέρα.

Οι μετοχές ενισχυθηκαν μετά και την ανακοίνωση της Κίνας για την πρώτη αύξηση λιανικών πωλήσεων στο έτος. Το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της χώρας δήλωσε ότι οι κινεζικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,5% τον Αύγουστο. Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου Shanghai Composite έκλεισε 0,5% υψηλότερα την Τρίτη.

Το κλίμα βελτίωσαν και τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Αύγουστο, η οποία παρουσίασε μία άνοδο 5,6% σε ετήσια βάση από 4,8% τον Ιούλιο, δείχνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η 2η οικονομία του κόσμου συνέρχεται πιο γρήγορα από τις μεγαλύτερες οικονομίες.

Οι επενδυτές είναι συντονισμένοι στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε σήμερα, η πρώτη μετά τις εξαγγελίες του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ για στόχευση του πληθωρισμού και προσπάθεια επιτάχυνσής του.

Στους κύκλους των χρηματαγορών αιωρείται η αίσθηση ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα αλλάξουν επίσης την κατεύθυνση των αγορών προς πιο μακροπρόθεσμους τίτλους χρέους, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι αποδόσεις των μακροχρόνιων αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε χαμηλά επίπεδα.

Πριν από λίγο η στατιστική υπηρεσία δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία ανέκοψε απότομα ταχύτητα τον Αύγουστο στο 0,4% από 3,5% τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση συρρικνώθηκε στο -7,7%.

Exit mobile version