search icon

Αγορές

Wall Street: Το ρεκόρ της Apple οδήγησε τα κέρδη

Οι μετοχές που θα επωφεληθούν από την επανέναρξη της οικονομίας βρίσκονταν υπό πίεση το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, πριν ανακάμψουν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης

Με άνοδο έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με οδηγό τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple και η Microsoft, με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να ανακτά κάποιες από τις απώλειες της προηγούμενης συνδρίασης.

Ο Dow Jones έκλεισε κατά 177 μονάδες υψηλότερα ή 0,7%. Νωρίτερα την ημέρα, το Dow σημείωσε κινήθηκε ακόμα και 200 μονάδες πάνω, ενώ υπήρξε περίοδος μέσα στην ημέρα όπου γύρισε σε αρνητικό πρόσημο. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,2%.

Η Apple σημείωσε άνοδο 2,3% σημειώνοντας ρεκόρ αφού ένας αναλυτής της Deutsche Bank αύξησε τον στόχο τιμών της στο χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Microsoft κέρδισαν 2,2% και το Netflix αυξήθηκε σχεδόν στο 2%. Η Amazon έκλεισε 2,7% υψηλότερα.

Οι μετοχές που θα επωφεληθούν από την επανέναρξη της οικονομίας βρίσκονταν υπό πίεση το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, πριν ανακάμψουν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Η United σημείωσε πτώση έως και 3,8%, αφού η εταιρεία προειδοποίησε 36.000 υπαλλήλους για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+2,5%), Apple (2,1%) και Microsoft (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow (-3,6%) και Walmart (-1,5%).

Η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,7% στα 40,90 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό εννέα ετών, σημειώνοντας άνοδο 0,6% στα 1.820 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,66%.

Το δολάριο υποχώρησε 0,5% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1330 δολ. από 1,1274 την προηγούμενη μέρα.

Exit mobile version